Skelaxin: употреба, дозировка и странични ефекти

Какво представлява Скелаксин?

Скелаксин се използва заедно с почивка и физическа терапия за лечение на скелетни мускулни състояния като болка или нараняване.

Скелаксин може също да се използва за цели, които не са изброени в това ръководство за лекарства.

Не трябва да използвате Скелаксин, ако имате анемия (ниски нива на червени кръвни клетки) или тежко бъбречно или чернодробно заболяване. Може да се наложи адаптиране на дозата или специални тестове за безопасно приемане на Skelaxin.

Важна информация

Скелаксин може да причини нежелани реакции, които могат да увредят вашето мислене или реакции. Бъдете внимателни, ако шофирате или правите нещо, което изисква да сте будни и бдителни. Избягвайте да пиете алкохол. Може да увеличи някои от нежеланите ефекти на метаксалона.

Не трябва да използвате Скелаксин, ако сте алергични към метаксалона или ако имате

Анемия (ниски червени кръвни клетки)

Тежко бъбречно заболяване; или

Преди да приемете това лекарство

Тежко чернодробно заболяване.

За да сте сигурни, че Skelaxin е безопасен за Вас, информирайте Вашия лекар, ако имате чернодробно или бъбречно заболяване.

Не е известно дали това лекарство ще увреди неродено бебе. Уведомете Вашия лекар, ако сте бременна или планирате да забременеете.

Не е известно дали метаксалона преминава в кърмата или ако може да навреди на кърмачето. Не трябва да кърмите, докато използвате това лекарство.

Скелаксинът не е одобрен за употреба от лица на възраст под 12 години.

Вземете Skelaxin точно както е предписано за Вас. Следвайте всички указания на етикета си с рецепта. Не приемайте това лекарство в по-големи или по-малки количества или по-дълго от препоръчаното.

Това лекарство може да доведе до необичайни резултати при определени медицински изследвания. Кажете на всеки лекар, който Ви лекува, че използвате това лекарство.

Скелаксин е само част от пълната програма за лечение, която може да включва и почивка, физическа терапия или други мерки за облекчаване на болката. Следвайте инструкциите на Вашия лекар.

Съхранявайте на стайна температура далеч от влага и топлина.

Обичайна доза за възрастни за мускулен спазъм

800 mg перорално 3 до 4 пъти на ден.

Обичайна дозировка за мускулни спазми

> = 12 години: 800 mg перорално 3 до 4 пъти на ден.

Вземете пропуснатата доза веднага щом си спомните. Пропуснете пропуснатата доза, ако е почти време за следващата насрочена доза. Не вземайте допълнително лекарство, за да компенсирате пропуснатата доза.

 Предозирането на метаксалона може да бъде фатално.

Не пийте алкохол. Може да възникнат опасни странични ефекти или смърт, когато алкохолът се комбинира със Скелаксин. Проверете етикетите си за храни и лекарства, за да сте сигурни, че тези продукти не съдържат алкохол.

Това лекарство може да наруши вашето мислене или реакции. Бъдете внимателни, ако шофирате или правите нещо, което изисква да сте бдителни.

Замаяност или сънливост може да са по-вероятни при по-възрастни хора.

Как трябва да приема Skelaxin?

Получавайте спешна медицинска помощ, ако имате признаци на алергична реакция към Скелаксин: копривна треска; Трудно дишане; Подуване на лицето, устните, езика или гърлото.

Спрете да използвате Скелаксин и незабавно се свържете с Вашия лекар, ако имате

Слабо или плитко дишане

Усещане за светлина, като че можеш да излезеш

Бледа или пожълтена кожа, тъмна урина, треска, объркване или слабост; или

Горна болка в корема, загуба на апетит, жълтеница (пожълтяване на кожата или очите).

Честите нежелани реакции от страна на Скелаксин могат да включват

Замайване, сънливост

Гадене, повръщане, разстроен стомах

главоболие; или

Чувство на нервност или раздразнение

Това не е пълен списък на нежеланите реакции, а други могат да се появят. Посъветвайте се с Вашия лекар за медицински съвет за нежелани реакции. Можете да съобщите за нежелани реакции на правителството в правителството – 1088.

Информация за дозиране на скелаксин

Приемането на това лекарство с други лекарства, които ви карат да сънувате или да забавите дишането си, може да доведе до опасни или животозастрашаващи странични ефекти. Посъветвайте се с Вашия лекар, преди да приемете Скелаксин с хапче за сън, лекарство против наркотична болка, мускулен релаксатор или лекарство за тревожност, депресия или гърчове.

Какво ще стане, ако пропусна доза?

Други лекарства могат да взаимодействат с метаксалона, включително лекарства с рецепта и лекарства без рецепта, витамини и растителни продукти. Уведомете всеки от вашите доставчици на здравни грижи за всички лекарства, които използвате сега, и за всяко лекарство, което започнете или спрете да използвате.

6.01.2015-10-06, 3:22:12

Какво ще се случи, ако прекаля доза?

Бременност Категория N Не е класифициран

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

Какво трябва да избягвам докато приемам Скелаксин?

Календар на одобрението Календар на наркотици в правителството

Мускулни спазми циклобензаприн, сома, баклофен, тианидин, валиум, метоккарбамол, робаксин, занафлекс, каризопродол, метаксалон, орфенадрин, Norflex, хлорзоксазон, Робазин-750, Amrix, Lioresal, Lorzone, Parafon Forte DSC, Diastat, Norgesic, Fexmid

Скелексинови нежелани реакции

Какви други лекарства ще повлияят на Скелаксин?

Скелаксин (метаксалон)