Simulect

Само лекари с опит в имуносупресионната терапия и при лечението на пациенти с трансплантация на органи трябва да предписват базиликсимаб и да имат пълна информация, необходима за проследяване на пациента. Пациентите, получаващи лекарството, трябва да се управляват в съоръжения, оборудвани и оборудвани с подходящи лабораторни и поддържащи медицински ресурси.

Използва за Simulect

Терапевтичен клас: Имунно подтискащо средство

Фармакологичен клас: моноклонално антитяло

Когато пациентът получи бъбречна трансплантация, белите кръвни клетки на тялото ще се опитат да се отърват от (отхвърли) трансплантирания бъбрек. Базиликсимаб действа, като пречи на белите кръвни клетки да се отърват от трансплантирания бъбрек. Ефектът на базиликсимаб върху белите кръвни клетки може също така да намали способността на организма да се бори с инфекциите.

Basiliximab трябва да се прилага само от или под непосредствения надзор на Вашия лекар.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Проучвания върху употребата на базиликсимаб при деца не са завършени. Предварителната информация за употребата на базиликсимаб при деца предполага, че децата имат същите нежелани реакции от приемането на базиликсимаб като тези, които получават възрастни пациенти, а базиликсимаб работи и за предотвратяване на отхвърлянето на трансплантирания бъбрек при деца, както при възрастни пациенти.

Преди да използвате Simulect

Много лекарства не са изследвани специално при възрастни хора. Поради това може да не е известно дали те работят точно по същия начин, както при по-младите възрастни, или ако причиняват различни странични ефекти или проблеми при възрастните хора. Няма специфична информация, сравняваща употребата на базиликсимаб при пациенти в старческа възраст с употреба в други възрастови групи.

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате това лекарство, особено важно е вашият медицински специалист да знае дали приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Използването на това лекарство с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Повечето пациенти получават една доза и една доза след операцията.

Ако продължавате курса на лечение с базиликсимаб, след като сте изтеглени от болницата, е много важно вашият лекар да проверява напредъка ви при редовни посещения. Вашият лекар ще иска да направи лабораторни изследвания, за да се увери, че базиликсимаб работи правилно.

Важно е да поддържате добра зъбна хигиена и редовно да посещавате зъболекар за почистване на зъбите.

Ако сте жена в детеродна възраст, трябва да използвате ефективна контрацепция, докато приемате това лекарство, и за 2 месеца след завършване на лечението с базиликсимаб.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Посъветвайте се с Вашия лекар възможно най-скоро, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Правилното използване на Simulect

Достъпност само за Rx

Бременност Категория B Няма доказан риск при хора

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

История на одобрението Календар на лекарствата в FDA

Профилактика на резистентност Азатиоприн, такролимус, циклоспорин, микофенолат мофетил, CellCept, Imuran, Prograf, сиролимус, еверолимус, Rapamune, Neoral, Gengraf, Sandimmune, Zortress, daclizumab, Azasan, Envarsus XR, basiliximab, Zenapax, Astagraf XL

 Или се присъединете към групата за поддръжка на Simulect, за да се свържете с други, които имат подобни интереси.

Предпазни мерки при използване на Simulect

Опростете страничните ефекти

Simulect (базиликсимаб)