serzone

Антидепресантите повишават риска от суицидно мислене и поведение при деца, юноши и млади възрастни в краткосрочни проучвания с тежко депресивно разстройство (MDD) и други психични разстройства. Краткосрочните проучвания не показват увеличаване на риска от суицидливост с антидепресанти в сравнение с плацебо при възрастни след 24-годишна възраст и при възрастни на 65 и повече години е имало намаляване на риска от антидепресанти в сравнение с плацебо. Този риск трябва да бъде балансиран с клиничната нужда. Мониторирайте внимателно пациентите за клинично влошаване, суицидност или необичайни промени в поведението. Семействата и лицата, които се грижат за тях, трябва да бъдат информирани за необходимостта от внимателно наблюдение и комуникация с предписващия лекар. Не е одобрен за употреба при педиатрични пациенти. Съобщавани са случаи на животозастрашаваща чернодробна недостатъчност. Лечението не трябва да се започва при лица с активно чернодробно заболяване или с повишени изходни серумни трансаминази. Пациентите трябва да бъдат посъветвани да внимават за признаци и симптоми на чернодробна дисфункция и незабавно да ги докладват на лекаря си, ако възникнат. Пациентите, които развиват данни за хепатоцелуларно увреждане, трябва да бъдат оттеглени от лекарството.

Използва за Serzone

Терапевтичен клас: антидепресант

Фармакологичен клас: инхибитор на обратното захващане на серотонин / норепинефрин

Химически клас: фенилпиперазин

Това лекарство се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Проучванията върху нефазодон са проведени само при възрастни пациенти и няма специфична информация, сравняваща употребата на това лекарство при деца до 18-годишна възраст с употреба в други възрастови групи.

Преди да използвате Serzone

Нефазодон трябва да се прилага с повишено внимание при деца с депресия. Проучванията показват, че при клинични проучвания за това лекарство има случаи на самоубийство или опит за самоубийство. Необходимо е допълнително проучване, за да се увери, че нефазодонът е безопасен и ефективен при деца.

Връзката на възрастта с ефектите на нефазодон не е систематично проучена при възрастни хора. Въпреки това е установено, че нивата на кръвта на нефазодон са по-високи при по-възрастни пациенти. Възрастният възрастен може да се нуждае от по-ниска доза нефазодон от по-млад.

Проучвания при кърмещи жени показват вредни ефекти при новороденото. Трябва да се предпише алтернатива на това лекарство или трябва да спрете кърменето, докато използвате това лекарство.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате това лекарство, особено важно е вашият медицински специалист да знае, ако приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Не се препоръчва употребата на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства. Вашият лекар може да реши да не Ви лекува с това лекарство или да промени някои от другите лекарства, които приемате.

Използването на това лекарство с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Използването на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но използването на двете лекарства може да бъде най-доброто лечение за Вас. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Приемайте това лекарство само според указанията на Вашия лекар. Не го приемайте повече или по-малко и не го приемайте повече или по-рядко, отколкото Ви е поръчал лекар.

Понякога това лекарство трябва да се приема няколко седмици преди да започнете да се чувствате по-добре.

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, приемете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Важно е Вашият лекар да проверява напредъка ви при редовни посещения, за да позволи корекция на дозата и да помогне за намаляване на нежеланите реакции.

Правилното използване на Serzone

Не приемайте астемизол, цизаприд, пимозид или терфенадин, докато приемате нефазодон. Ако го направите, може да развиете много сериозна промяна в ритъма на сърцето.

Не приемайте карбамазепин докато приемате нефазодон. Това може да доведе до това лекарството да не работи или да не работи както добре.

Това лекарство може да причини сериозни проблеми с черния Ви дроб. Незабавно се свържете с Вашия лекар за някой от следните проблеми. Коремна болка, гадене, повръщане, жълти очи или кожа, тъмна урина, светло оцветени изпражнения, усещане за много уморена или слаба

Не приемайте инхибитор на моноаминооксидазата (МАО) (фуразолидон, фенелзин, прокарбазин, селегилин, трансилципромин) докато приемате или не по-малко от 7 дни след приемането на нефазодон. Не приемайте нефазодон по-малко от 14 дни след приема на МАО инхибитор. Ако го направите, може да се развият конвулсии (припадъци), изключително висока температура или други сериозни нежелани реакции.

Нефазодон може да доведе до възбуда, раздразнение или показване на други ненормални поведения. Това може също да причини на някои хора да имат мисли за самоубийство и тенденции или да станат по-депресирани. Ако Вие или вашият помощник забележите някое от тези нежелани реакции, незабавно уведомете Вашия лекар.

Това лекарство може да увеличи ефектите на алкохола и други депресанти на централната нервна система (лекарства, които ви карат да се събуждате или да не сте бдителни). Някои примери за депресанти на ЦНС са антихистамини или медикаменти за сенна хрема, други алергии или настинки, седативи, успокоителни средства или лекарства за сън, лекарства за болкоуспокояващи или наркотици, баритурати, лекарства за пристъпи, мускулни релаксанти или анестетици, включително някои зъбни анестетици. Проверете при Вашия лекар, преди да приемете някое от горните, докато приемате това лекарство.

Това лекарство може да доведе до замайване или сънливост на някои хора или да има замъглено виждане или други промени в зрението. Уверете се, че знаете как реагирате на това лекарство, преди да шофирате, да работите с машини или да правите други задачи, които изискват да сте бдителни и да виждате добре.

Може да се появи замаяност, замайване или припадък, особено когато се изправите от легнало или седнало положение. Възможно е да помагате бавно. Ако този проблем продължи или се влоши, консултирайте се с Вашия лекар.

Предпазни мерки при използване на Serzone

Това лекарство може да причини сухота в устата. За временно облекчение използвайте без захар дъвка или бонбони, разтопете късчета лед в устата си или използвайте заместител на слюнката. Ако обаче устните ви се чувстват сухи за повече от 2 седмици, консултирайте се с Вашия лекар или зъболекар. Продължителната сухота на устата може да увеличи шансовете за зъбно заболяване, включително разпад на зъбите, заболяване на венците и гъбични инфекции.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Посъветвайте се с Вашия лекар възможно най-скоро, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Сързони странични ефекти

Серзоне (нефазодон)

Достъпност само за Rx

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

История на одобрението Календар на лекарствата в FDA

Голямо депресивно разстройство тразодон, сертралин, Zoloft, Lexapro, Cymbalta, Prozac, Wellbutrin, флуоксетин, есциталопрам, бупропион, венлафаксин, Abilify

Депресия Xanax, тразодон, циталопрам, сертралин, Zoloft, Lexapro, Cymbalta, Prozac, Wellbutrin, Celexa, алпразолам, амитриптилин