serpalan

Rauwolfia алкалоидите принадлежат към общия клас лекарства, наречени антихипертензивни средства. Те се използват за лечение на високо кръвно налягане (хипертония).

Високото кръвно налягане добавя към натоварването на сърцето и артериите. Ако продължи продължително, сърцето и артериите може да не функционират правилно. Това може да увреди кръвоносните съдове на мозъка, сърцето и бъбреците, което води до удар, сърдечна недостатъчност или бъбречна недостатъчност. Високото кръвно налягане може също да увеличи риска от сърдечни пристъпи. Тези проблеми може да са по-малко вероятни, ако се контролира кръвното налягане.

Използва за Serpalan

Алкалоидите на Rauwolfia действат чрез контролиране на нервните импулси по определени нервни пътища. В резултат на това те действат върху сърцето и кръвоносните съдове, за да понижат кръвното налягане.

Алкалоидите на Rauwolfia могат също да се използват за лечение на други състояния, определени от Вашия лекар.

Тези лекарства се предлагат само с рецепта на Вашия лекар.

След като дадено лекарство бъде одобрено за маркетинг за определена употреба, опитът може да покаже, че той е полезен и за други медицински проблеми. Въпреки че тази употреба не е включена в етикетирането на продуктите, резерпин се използва при някои пациенти със следното заболяване

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към лекарства в тази група или към други лекарства. Кажете също на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, оцветители, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Въпреки че няма специфична информация, сравняваща употребата на алкалоиди от рауволфолиа при деца с употреба в други възрастови групи, не се очаква алкалоидите на равуловия свят да причинят различни странични ефекти или проблеми при децата, отколкото при възрастни.

Много лекарства не са изследвани специално при възрастни хора. Поради това може да не е известно дали те работят точно по същия начин, както при младите възрастни. Въпреки че няма специфична информация, която да сравнява употребата на алкалоиди от рауволфолии при пациенти в напреднала възраст с употреба в други възрастови групи, може да има по-голяма вероятност за замайване или сънливост при възрастните хора, които са по-чувствителни към ефектите на алкалоидите от рауволфузата.

Преди да използвате Serpalan

Раковите алкалоиди не са проучени при бременни жени. Въпреки това, прекаленото използване на алкалоиди от рауволфии по време на бременност може да доведе до нежелани реакции (затруднено дишане, ниска температура, загуба на апетит) в бебето. При плъхове употребата на алкалоиди по време на бременност причинява раждаещи дефекти, а при морски свинчета намалява степента на преживяване на новороденото. Преди да приемете това лекарство, уверете се, че Вашият лекар знае, ако сте бременна или ако забременеете.

Раковите алкалоиди преминават в кърмата и могат да причинят нежелани реакции (затруднено дишане, ниска температура, загуба на апетит) при кърмачета на майки, приемащи големи дози от това лекарство. Уверете се, че сте обсъдили това с Вашия лекар, преди да приемете това лекарство.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате някое от тези лекарства, особено важно е вашият медицински специалист да знае дали приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Не се препоръчва употребата на лекарства от този клас с някое от изброените по-долу лекарства. Вашият лекар може да реши да не Ви лекува с лекарства в този клас или да промени някои от другите лекарства, които приемате.

Използването на лекарства от този клас с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе на употребата на лекарства в този клас. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Този раздел осигурява информация за правилното използване на редица продукти, които съдържат алкалоид rauwolfia. Това може да не е специфично за Серпалан. Моля, прочетете внимателно.

За пациенти, приемащи това лекарство за високо кръвно налягане

За да ви помогне да запомните да приемате лекарството си, опитайте се да получите навика да го приемате по едно и също време всеки ден.

Това лекарство понякога се прилага заедно с някои други лекарства. Ако използвате комбинация от лекарства, уверете се, че приемате всяко лекарство в подходящото време и не го смесвайте. Посъветвайте се с вашия медицински специалист да ви помогне да планирате начин да запомните да приемате лекарствата си в точното време.

Ако това лекарство нарушава стомаха, може да се приема с храна или мляко. Ако стомашното разстройство (гадене, повръщане, стомашни спазми или болка) продължава или се влоши, консултирайте се с Вашия лекар.

Дозите лекарства в този клас ще бъдат различни за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на тези лекарства. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовната схема на дозиране. Не двойни дози.

Да се ​​пази далеч от деца.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Правилно използване на rauwolfia алкалоид

Важно е Вашият лекар да проверява напредъка ви при редовни посещения, за да се увери, че това лекарство работи правилно.

За пациенти, приемащи това лекарство за високо кръвно налягане

Преди да предприемете каквато и да е операция (включително стоматологична хирургия) или спешно лечение, кажете на лекаря или зъболекаря, който отговаря, че приемате това лекарство.

При някои пациенти това лекарство може да причини умствена депресия. Кажете на Вашия лекар незабавно

Това лекарство ще добави към ефектите на алкохола и други депресанти на ЦНС (лекарства, които забавят нервната система, вероятно причиняват сънливост). Някои примери за депресанти на ЦНС са антихистамини или медикаменти за сенна хрема, други алергии или настинки, седативи, успокоителни средства или лекарства за сън, лекарства за болкоуспокояващи или наркотици, баритурати, лекарства за пристъпи, мускулни релаксанти или анестетици, включително някои зъбни анестетици. Проверете при Вашия лекар, преди да приемете някое от горните, докато приемате това лекарство.

Това лекарство може да накара някои хора да станат сънливи или по-малко бдителни, отколкото обикновено. Това е по-вероятно да се случи, когато започнете да го приемате или когато увеличавате количеството на лекарството, което приемате. Уверете се, че знаете как реагирате на това лекарство, преди да шофирате, да работите с машини или да правите нещо друго, което може да бъде опасно, ако не сте бдителни.

Това лекарство може да причини сухота в устата. За временно облекчение използвайте бонбони без захар или смола, разтопете късчета лед в устата си или използвайте заместител на слюнката. Ако обаче сухота в устата продължава повече от 2 седмици, консултирайте се с Вашия лекар или зъболекар. Продължителната сухота на устата може да увеличи шансовете за зъбно заболяване, включително разпад на зъбите, заболяване на венците и гъбични инфекции.

Това лекарство често причинява изтръпване в носа. Въпреки това, не използвайте лекарства за приемане на нос, без първо да се консултирате с вашия медицински специалист.

Предпазни мерки при използване на Serpalan

Предложенията, че алкалоидите от rauwolfia могат да увеличат риска от рак на гърдата, настъпващ по-късно, не са доказани. Плъховете и мишките, получили 100 до 300 пъти по-висока доза при хора, имат увеличен брой тумори.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Посъветвайте се с Вашия лекар възможно най-скоро, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

След като спрете да използвате това лекарство, все пак може да доведе до някои странични ефекти, които изискват внимание. По време на този период от време проверете незабавно при Вашия лекар, ако забележите някоя от следните нежелани реакции

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Сърпаланови нежелани реакции