Seroquel

Пациенти в напреднала възраст с психоза, свързана с деменция, лекувани с антипсихотични лекарства, са с повишен риск от смърт. Кветиапин фумарат и кветиапин фумарат XR не са одобрени за лечение на пациенти с психоза, свързана с деменция, или при пациенти под 10-годишна възраст. Има повишен риск от мисли за самоубийство и поведение при деца, юноши и млади възрастни, приемащи антидепресанти. Следете внимателно пациентите за клинично влошаване и поява на мисли и поведения за самоубийство.

Използва се за Seroquel

Терапевтичен клас: Антипсихотични

Химически клас: Кветиапин

Кветиапин таблетки с удължено освобождаване се използва заедно с други лекарства за лечение на тежко депресивно разстройство (MDD) при възрастни.

Това лекарство се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Не са провеждани подходящи проучвания за връзката между възрастта и ефекта на таблетките и таблетките с удължено освобождаване на кветиапин при деца с шизофрения под 13-годишна възраст, при деца с биполярна мания под 10-годишна възраст и при деца с биполярно разстройство Депресия под 18-годишна възраст. Безопасността и ефикасността не са установени в тези възрастови групи.

Преди да използвате Seroquel

Не са провеждани подходящи проучвания за връзката между възрастта и ефектите на таблетките с удължено освобождаване на кветиапин за лечение на голямо депресивно разстройство при педиатричната популация. Безопасността и ефикасността не са установени.

Съответните проучвания, извършени до този момент, не показват гериатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на кветиапин при пациенти в напреднала възраст. Пациентите в старческа възраст обаче са по-склонни да имат деменция или свързани с възрастта проблеми със сърцето, черния дроб или бъбреците, което може да изисква повишено внимание и корекция на дозата при пациенти, получаващи кветиапин.

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате това лекарство, особено важно е вашият медицински специалист да знае, ако приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Не се препоръчва употребата на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства. Вашият лекар може да реши да не Ви лекува с това лекарство или да промени някои от другите лекарства, които приемате.

Използването на това лекарство с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Използването на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но използването на двете лекарства може да бъде най-доброто лечение за Вас. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Използването на това лекарство с някое от изброените по-долу обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да бъде неизбежно. Ако се използва заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да приемате това лекарство или да Ви даде специални указания относно употребата на храна, алкохол или тютюн.

Използването на това лекарство с някое от изброените по-долу може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но в някои случаи може да бъде неизбежно. Ако се използва заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да приемате това лекарство или да Ви даде специални указания относно употребата на храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че сте уведомили Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Този раздел осигурява информация за правилното използване на няколко продукта, съдържащи кветиапин. Може да не е специфично за Seroquel. Моля, прочетете внимателно.

Вземете това лекарство точно както е указано от Вашия лекар, за да се възползвате максимално от Вашето състояние. Не го приемайте повече, не го приемайте по-често и не го приемайте за по-дълго време, отколкото Ви е поръчал лекар.

Това лекарство трябва да съдържа Ръководство за медикаменти. Прочетете и следвайте инструкциите внимателно. Попитайте Вашия лекар, ако имате някакви въпроси.

Кветиапин таблетки може да се приема със или без храна на пълен или празен стомах. Ако обаче Вашият лекар Ви каже да го приемете по определен начин, вземете го според указанията.

Поглъщайте таблетките с удължено освобождаване цели. Не го разбивайте, смачквайте или дъвчете. Най-добре е да приемате това лекарство без храна или с лека храна (приблизително 300 калории).

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Правилно използване на кветиапин

Ако пропуснете доза от това лекарство, приемете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Много е важно Вашият лекар да проверява напредъка на Вас или Вашето дете при редовни посещения, за да се уверите, че това лекарство работи правилно. Може да са необходими кръвни изследвания, за да се проверят нежеланите ефекти. Може да се наложи да проверявате очите на вашето дете или на детето ви редовно.

Това лекарство може да добави към ефектите на алкохола и други депресанти на ЦНС (лекарства, които ви правят сънлив или по-малко бдителни). Някои примери за депресанти на ЦНС са антихистамини или медикаменти за сенна хрема, други алергии или настинки, успокоителни или спонтанни лекарства, медикаменти за болкоуспокояващи или наркотици, лекарства за пристъпи или барбитурати, мускулни релаксанти или анестетици, включително някои зъбни анестетици. Проверете при Вашия лекар, преди да приемете някое от изброените по-горе, докато вие или вашето дете използвате quetiapine.

При някои пациенти това лекарство може да увеличи мислите за самоубийство. Кажете на лекаря си незабавно, ако вие или вашето дете започнете да се чувствате по-депресирани и имате мисли да се нараните. Отчетете всички необичайни мисли или поведения, които ви притесняват, особено ако те са нови или се влошават бързо. Уверете се, че лекарят знае, че вие ​​или вашето дете сте затруднени да спите, да се разстроите лесно, да имате голямо увеличение на енергията или да започнете да действате безразсъдно. Кажете също на лекаря, ако имате внезапни или силни чувства, като чувство за нервност, гняв, неспокойствие, насилие или страх. Нека лекарят да разбере дали вие или някой от семейството си имате биполярно разстройство (маниакално-депресивно заболяване) или сте се опитвали да се самоубиете.

Предпазни мерки при използване на Seroquel

Кветиапин може да причини сънливост, проблеми с мислене или проблеми с вашето виждане (особено през първата седмица на употреба). Уверете се, че знаете как реагирате на това лекарство, преди да шофирате, да работите с машини или да правите други задачи, които изискват да сте бдителни, добре координирани или да мислите и да виждате добре.

Това лекарство може да увеличи количеството захар в кръвта Ви. Проверете незабавно при Вашия лекар, ако имате повишена жажда или уриниране. Ако Вие или Вашето дете имате диабет, може да забележите промяна в резултатите от вашите изследвания на урината или кръвната захар. Проверете внимателно кръвната си захар и говорете с Вашия лекар, ако имате някакви въпроси.

Консултирайте се незабавно с Вашия лекар, ако Вие или Вашето дете имате конвулсии (гърчове), затруднено дишане, бързо сърцебиене, висока температура, високо или ниско кръвно налягане, повишено потене, загуба на контрол на пикочния мехур, силна мускулна скованост, необичайно бледа кожа , Или умора. Те могат да бъдат симптоми на сериозно състояние, наречено невролептичен малигнен синдром (НМС).

Може да се появи замаяност, замайване или припадък, особено когато се изправите от легнало или седнало положение. Възможно е да помагате бавно. Ако проблемът продължава или се влоши, консултирайте се с Вашия лекар.

Quetiapine може временно да намали броя на белите кръвни клетки в кръвта, което увеличава вероятността от инфекция. Той може също така да намали броя на тромбоцитите, които са необходими за правилното кръвосъсирване. Ако това се случи, има някои предпазни мерки, които можете да предприемете, особено когато кръвната Ви стойност е ниска, за да намалите риска от инфекция или кървене

Това лекарство може да причини тардивна дискинезия (нарушение на движението). Консултирайте се незабавно с Вашия лекар, ако Вие или Вашето дете имате някои от следните симптоми, докато приемате това лекарство: избухване на устните или бучене, бучене на бузите, бързи или подобни на червата движения на езика, неконтролирани дъвчащи движения или неконтролирани движения на Ръцете и краката.

Кветиапин може да увеличи холестерола и мазнините в кръвта. Ако възникне това състояние, Вашият лекар може да даде на Вас или на Вашето дете някои лекарства, които могат да понижат количеството на холестерола и мазнините в кръвта.

Сероикелови нежелани реакции

Серокил (кветиапин)

Това лекарство може да увеличи теглото Ви. Вашият лекар може да се наложи редовно да проверява теглото на Вашето дете или на детето Ви, докато приемате това лекарство.

Трябва да измервате кръвното си налягане, преди да започнете да приемате това лекарство и докато вие или вашето дете го използвате. Ако забележите промяна в препоръчваното кръвно налягане, незабавно се обадете на Вашия лекар. Ако имате въпроси относно това, говорете с Вашия лекар.

Това лекарство може да причини промени в сърдечния ритъм, като състояние, наречено удължаване на QT интервала. Това може да промени начина, по който вашето сърце бие и причинява припадъци или сериозни нежелани реакции при някои пациенти. Свържете се незабавно с Вашия лекар, ако Вие или Вашето дете имате някакви симптоми на проблеми със сърдечния ритъм, като бърза, ударителна или неравномерна сърдечна дейност.

Кветиапин може да затрудни охлаждането на тялото ви. Това може да намали колко ти се поти. Тялото ви може да стане прекалено горещо, ако не се потите достатъчно. Ако тялото ви стане твърде горещо, може да се почувствате замаяни, слаби, уморени или объркани. Може да повърнете или да имате разстроен стомах. Не се прекалявайте твърде много докато тренирате. Избягвайте места, които са много горещи. Посъветвайте се с Вашия лекар, ако вие или вашето дете сте прекалено горещи и не можете да го охладите.

Не спирайте внезапно да приемате това лекарство, без първо да се консултирате с Вашия лекар. Вашият лекар може да поиска вие или Вашето дете постепенно да намалите сумата, която използвате, преди да го спрете напълно. Това намалява вероятността от симптоми като гадене, безсъние, проблеми със съня, невъзможност за сън или повръщане.

Преди да вземете някакви медицински изследвания, уведомете отговорния лекар, че приемате това лекарство. Резултатите от някои тестове (напр. Екрани за наркотици) могат да бъдат повлияни от това лекарство.

Не приемайте други лекарства, освен ако не са били обсъдени с Вашия лекар. Това включва лекарства с рецепта или лекарства без рецепта (извънборсови) и билкови (напр. Жълт кантарион) или витаминни добавки.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Потърсете спешна помощ незабавно, ако възникне някой от следните симптоми на предозиране

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Достъпност само за Rx

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

История на одобрението Календар на лекарствата в FDA

Биполярно разстройство литий, клоназепам, Клонопин, Abilify, Lamictal, кветиапин, Depakote, рисперидон

Шизоафективно разстройство Prozac, литий, флуоксетин, Abilify, Lamictal, quetiapine, рисперидон, ламотрижин

Шизофрения Abilify, кветиапин, рисперидон, оланзапин, Zyprexa, Risperdal, Latuda, арипипразол