serophene

Терапевтичен клас: Женски репродуктивен агент

Използва се за серофена

Фармакологичен клас: Гонадотропин

Кломифенът вероятно работи, като променя хормоналния баланс на тялото. При жените това води до появата на овулация и подготвя тялото за бременност.

Кломифен може да се използва и за други състояния както при жените, така и при мъжете, определени от Вашия лекар.

Следната информация се отнася само за жени, приемащи кломифен. Консултирайте се с Вашия лекар, ако сте мъж и имате някакви въпроси относно употребата на кломифен.

Кломифенът се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

След като дадено лекарство бъде одобрено за маркетинг за определена употреба, опитът може да покаже, че той е полезен и за други медицински проблеми. Въпреки че тези употреби не са включени в етикетирането на продукта, кломифен се използва при някои пациенти със следните медицински състояния

За мъже, приемащи това лекарство за лечение на безплодие, причинено от ниско производство на сперматозоиди

Преди да използвате Serophene

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Уведомете вашия медицински специалист, ако приемате друго лекарство с рецепта или лекарство без рецепта.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Този раздел предоставя информация за правилното използване на няколко продукта, които съдържат кломифен. Може да не е специфично за Serophene. Моля, прочетете внимателно.

Приемайте това лекарство само според указанията на Вашия лекар. Ако трябва да започнете в Ден 5, считайте първия ден от менструалния си период за ден 1. Започвайки от Ден 5, вземайте правилната доза всеки ден за толкова дни, колкото е поръчал вашият лекар. За да ви помогнем да запомните да приемете дозата си от лекарството, я вземайте по едно и също време всеки ден.

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, приемете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

Ако не помните, докато не е време за следващата доза, вземете двете дози заедно, след това се върнете към редовния си график на дозиране. Ако пропуснете повече от една доза, консултирайте се с Вашия лекар.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Много е важно Вашият лекар да проверява напредъка ви при редовни посещения, за да се увери, че това лекарство работи и да проверява за нежелани ефекти.

В определени моменти от менструалния цикъл, Вашият лекар може да поиска да използвате комплект за тест за предсказване на овулацията. Следвайте внимателно инструкциите на Вашия лекар. Овулацията се контролира от лутеинизиращия хормон (LH). LH присъства в кръвта и урината в много малки количества по време на по-голямата част от менструалния цикъл, но се вдига внезапно за кратко време в средата на менструалния цикъл. Това рязко покачване, повишението на LH, обикновено причинява овулация в рамките на около 30 часа. Жената е най-вероятно да забременее, ако тя има полов акт в рамките на 24 часа след откриването на повишението на LH. Тестовите комплекти за предсказване на овулацията се използват за тестване на това голямо количество LH в урината. Този метод е по-добър за предсказване на овулацията, отколкото измерване на дневната базална телесна температура. Важно е полов акт да се проведе в точното време, за да ви даде най-голям шанс да забременеете.

Има вероятност кломифенът да причини вродени дефекти, ако се приеме, след като забременеете. Спрете да приемате това лекарство и незабавно уведомете Вашия лекар, ако мислите, че сте забременели, докато все още приемате кломифен.

Правилно използване на кломифен

Това лекарство може да причини замъглено виждане, затруднено четене или други промени в зрението. Може да доведе до замайване или замайване на някои хора. Уверете се, че знаете как реагирате на това лекарство, преди да шофирате, да работите с машини или да правите каквото и да било друго, което би могло да бъде опасно, ако не сте ясни или не можете да видите добре. Ако тези реакции са особено обезпокоителни, консултирайте се с Вашия лекар.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Посъветвайте се с Вашия лекар възможно най-скоро, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Предпазни мерки при използване на серофена

Достъпност само за Rx

Бременност Категория X Не се използва при бременност

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

История на одобрението Календар на лекарствата в FDA

WADA Class Anti-Doping Класификация

Индукция на овулацията Кломид, кломифен, HCG, Pregnyl, хорион гонадотропин (hcg), Ovidrel

Женска безплодие Кломид, кломифен, HCG, Pregnyl, хорион гонадотропин (hcg), Novarel

Серофени нежелани реакции

Серофен (кломифен)

Олигоспермия Кломид, кломифен

Потискане на кърменето Clomid, кломифен