sancuso

Терапевтичен клас: антиеметик

Използва за Sancuso

Фармакологичен клас: серотонинов рецепторен антагонист, 5-HT3

Това лекарство се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Не са провеждани подходящи проучвания за връзката на възрастта с ефектите на трансдермалния лекарствен продукт с гранисетрон при педиатричната популация. Безопасността и ефикасността не са установени.

Въпреки че в гериатричната популация не са провеждани подходящи проучвания за връзката на възрастта с ефектите на трансдермалния лекарствен продукт с гранисетрон, към днешна дата не са документирани никакви гериатрични специфични проблеми. Пациентите в старческа възраст обаче са по-склонни да имат проблеми със сърцето, черния дроб или бъбреците, свързани с възрастта, което може да наложи повишено внимание при пациенти, приемащи трансдермален granisetron.

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Преди да използвате Sancuso

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате това лекарство, особено важно е вашият медицински специалист да знае, ако приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Не се препоръчва употребата на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства. Вашият лекар може да реши да не Ви лекува с това лекарство или да промени някои от другите лекарства, които приемате.

Използването на това лекарство с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Използването на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но използването на двете лекарства може да бъде най-доброто лечение за Вас. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Вашият лекар ще Ви каже колко пластири да използвате, къде да ги приложите и колко често да ги прилагате. Не използвайте повече пластири или ги прилагайте по-често, отколкото Ви каже лекарят.

За да използвате пластира за кожата

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Съхранявайте пластирите при стайна температура в затворен контейнер, далеч от топлина, влага и директна светлина.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

След като премахнете използвания пластир, сгънете пластира наполовина заедно с лепкавите страни. Уверете се, че сте го изхвърлили извън обсега на деца и домашни любимци.

Проверете при Вашия лекар дали тежко гадене и повръщане продължават след напускане на болница или център за лечение на рак.

При приложение на пластира могат да настъпят сериозни кожни реакции. Премахнете пластира и незабавно проверете при лекаря си, ако имате кожен обрив, сърбеж, зачервяване или кожно дразнене, докато носите пластира.

Консултирайте се веднага с лекаря си, ако започнете да имате болка или подуване в областта на стомаха. Това може да са признаци на сериозен стомах или чревен проблем.

Правилното използване на Sancuso

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Достъпност само за Rx

Бременност Категория B Няма доказан риск при хора

Предпазни мерки при използване на Sancuso

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

История на одобрението Календар на лекарствата в FDA

Гадене / повръщане, индуциран от химиотерапия лоразепам, Ativan, ондансезон, метоклопрамид, Reglan, декадрон, маринол, дронабинол, Zofran ODT, Emend, гранисетрон, Aloxi, апрепитант, набилон, палоносетрон, Kytril, Varubi, fosaprepitant, Anzemet, Dexasone , Ропитант

Санкусо странични ефекти

Sancuso (гранисетрон)