sabril

Вигабатрин причинява прогресивно и постоянно двустранно концентрично зрително поле при много висок процент пациенти. В някои случаи vigabatrin може също да намали зрителната острота. Рискът се увеличава с общата доза и продължителността на употреба, но не е известна експозиция на vigabatrin, която не съдържа риск от загуба на зрението. Рискът от ново и влошаване на загубата на зрение продължава, докато се използва vigabatrin и евентуално след спиране на vigabatrin. Необходимо е периодично изследване на зрението при пациенти, лекувани с випабатрин. Тази оценка обаче не винаги може да предотврати увреждането на зрението. Вигабатрин не трябва да се прилага едновременно с други лекарства, свързани с нежелани очни ефекти, или при пациенти с висок риск от други видове необратими увреждания на зрението. Вигабатрин може да причини трайна загуба на зрението. Вигабатрин е достъпен само чрез ограничена програма, наречена “Програма ШАРЕ”.

Използва за Sabril

Терапевтичен клас: антиконвулсант

Фармакологичен клас: Инхибитор на трансаминаза на гама-аминомаслена киселина

Химически клас: гама аминобутирова киселина (клас)

Вигабатрин е антиконвулсант. Той увеличава количеството на химичното вещество гама аминомаслена киселина (GABA) в мозъка. Някои гърчове са причинени от ниски нива на GABA. Когато vigabatrin увеличава GABA, той намалява вероятността от припадък.

Това лекарство се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Преди да използвате Sabril

Съответните проучвания, извършени досега, не са показали педиатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на пероралния разтвор vigabatrin за лечение на инфантилни спазми при деца на възраст от 1 месец до 2 години.

Съответните проучвания, извършени до този момент, не са показали педиатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на vigabatrin за лечение на сложни парциални гърчове при деца на възраст от 10 до 16 години. Въпреки това, безопасността и ефикасността не са установени при деца под 10-годишна възраст.

Съответните проучвания, извършени досега, не показват гериатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на vigabatrin при пациенти в старческа възраст. Въпреки това, по-възрастните пациенти са по-склонни да имат свързани с възрастта проблеми с бъбреците, което може да наложи корекция на дозата при пациенти, приемащи vigabatrin.

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате това лекарство, особено важно е вашият медицински специалист да знае, ако приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Използването на това лекарство с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Използването на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но използването на двете лекарства може да бъде най-доброто лечение за Вас. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Вземете това лекарство точно както е указано от Вашия лекар. Не го приемайте повече, не го приемайте по-често и не го приемайте за по-дълго време, отколкото Ви е поръчал лекар. За това може да се увеличи вероятността от нежелани реакции.

Вигабатрин се предлага само чрез ограничена програма, наречена програма SHARE. Много е важно да разбирате програмата SHARE и да се запознаете с ръководството за медикаменти. Говорете с Вашия лекар за програмата SHARE преди да започнете лечение с vigabatrin.

Може да приемате това лекарство със или без храна.

Да се ​​използва оралната течност

Вигабатрин може да се използва заедно с други лекарства за припадъци. Продължете да използвате всички свои лекарства, освен ако Вашият лекар Ви каже да спрете.

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, приемете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Правилното използване на Sabril

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Много е важно Вашият лекар да проверява напредъка на вашето дете или детето ви при редовни посещения, за да позволи промени в дозата и да провери за нежелани реакции.

Това лекарство може да причини постоянно загуба на зрението. Проверете незабавно при Вашия лекар, ако по време или след лечението се появи замъглено зрение, затруднено четене или всяка друга промяна в зрението. Много е важно вашият офталмолог (очен лекар) да проверява вашето дете или очите ви приблизително на всеки 3 месеца за всякакви зрителни проблеми.

Уверете се, че всеки лекар или зъболекар, който ви лекува, знае, че използвате това лекарство. Това лекарство може да повлияе резултатите от определени медицински изследвания (напр. Магнитно резонансно изображение или ЯМР).

Това лекарство може да доведе до възбуда, раздразнение или показване на други ненормални поведения. Това може също да причини на някои хора да имат мисли за самоубийство и тенденции или да станат по-депресирани. Ако Вие, Вашето дете или вашият помощник забележите някоя от тези нежелани реакции, незабавно уведомете Вашия лекар.

Това лекарство може да накара някои хора да станат сънливи, сънливи или слаби, отколкото обикновено. Уверете се, че знаете как реагирате на това лекарство, преди да шофирате, да работите с машини или да правите нещо друго, което може да бъде опасно, ако сте сънлив или не сте бдителни.

Предпазни мерки при използване на Sabril

Проверете веднага с Вашия лекар, ако вие или Вашето дете имате изгаряне, изтръпване, изтръпване или болезнени усещания в ръцете, ръцете, краката или краката. Те могат да бъдат симптоми на състояние, наречено периферна невропатия.

Кажете на Вашия лекар, ако Вие или Вашето дете имате повишено тегло или подуване на ръцете, глезените или краката, докато приемате това лекарство.

Не спирайте внезапно да приемате това лекарство, без първо да се консултирате с Вашия лекар. Вашият лекар може да поиска постепенно да намали сумата, която използвате, преди да го спрете напълно. Спирането на това лекарство внезапно може да причини гърчове.

Не приемайте други лекарства, освен ако не са били обсъдени с Вашия лекар. Това включва лекарства с рецепта или без рецепта (лекарства без рецепта) и билкови или витаминни добавки.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Sabril нежелани реакции

Sabril (vigabatrin)

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Достъпност само за Rx

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

История на одобрението Календар на лекарствата в FDA

Предотвратяване на припадъци клоназепам, клонопин, диазепам, валиум, топамакс, ламикал, топирамат, ламотрижин

Припадъци диазепам, валиум, топамакс, кеппра, топирамат, леветирацетам, дилантин, фенитоин

Епилепсия габапентин, Lyrica, Neurontin, Lamictal, Depakote, Keppra, ламотрижин, леветирацетам