Ribasphere ribapak

Рибавирин не е ефективен при монотерапия при лечение на хронична хепатитна вирусна инфекция. Първичната токсичност е хемолитична анемия, която може да доведе до влошаване на сърдечно заболяване и фатален и нефатален миокарден инфаркт. Избягвайте употреба при пациенти със значително или нестабилно сърдечно заболяване. Значими тератогенни и / или ембриоцидни ефекти са демонстрирани при всички животински видове, изложени на рибавирин. Рибавирин е противопоказан при жени, които са бременни и при мъжки партньори на жени, които са бременни. Използвайте 2 надеждни форми на контрацепция и избягвайте бременност по време на лечението и 6 месеца след завършване на лечението както при жени, така и при жени партньори на мъже, които приемат рибавирин.

Използва се за Ribasphere Ribapak

Терапевтичен клас: Антивирусни

Фармакологичен клас: Инхибитор на вирусна РНК полимераза

Химически клас: Гуанозин нуклеозиден аналог

Това лекарство се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Не са провеждани подходящи проучвания за връзката на възрастта с ефектите на таблетките с рибавирин при деца под 5-годишна възраст, капсули рибавирин и перорална течност при деца под 3-годишна възраст. Безопасността и ефикасността на рибавирин таблетки, капсули и перорална течност не са установени в тези възрастови групи.

Преди да използвате Ribasphere Ribapak

Съответните проучвания, проведени досега, не показват гериатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на рибавирин при пациенти в старческа възраст. Въпреки това, по-възрастните пациенти са по-склонни да имат свързани с възрастта чернодробни, бъбречни или сърдечни проблеми, което може да наложи корекция на дозата при пациенти, приемащи рибавирин.

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате това лекарство, особено важно е вашият медицински специалист да знае, ако приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Не се препоръчва употребата на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства. Вашият лекар може да реши да не Ви лекува с това лекарство или да промени някои от другите лекарства, които приемате.

Използването на това лекарство с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Използването на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но използването на двете лекарства може да бъде най-доброто лечение за Вас. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Този раздел предоставя информация за правилното използване на редица продукти, съдържащи рибавирин. Може да не е специфичен за Ribasphere Ribapak. Моля, прочетете внимателно.

За да изчистите пълната си инфекция, рибавирин трябва да се прилага за цялото време на лечение, дори ако вие или вашето дете започва да се чувствате по-добре след няколко дни. Също така е важно да запазите количеството лекарства в тялото си на постоянно ниво. За да се поддържа постоянна величина, рибавирин трябва да се прилага редовно.

Трябва да приемате това лекарство с храна.

Поглъщайте капсулата цяла. Не го смачквайте, не го разчупвайте или не го отваряйте.

Измерете оралната течност с маркирана чаша или лъжица. Измийте чашата или лъжицата след всяка употреба.

Това лекарство трябва да съдържа Ръководство за медикаменти. Прочетете и следвайте внимателно информацията. Попитайте Вашия лекар, ако имате някакви въпроси. Посъветвайте се с Вашия фармацевт, ако нямате такъв.

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, приемете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

Да се ​​пази далеч от деца.

Правилното използване на рибавирин

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Съхранявайте капсулите и таблетките в затворен контейнер на стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина.

Съхранявайте течността в хладилника или на стайна температура, далеч от топлина и директна светлина. Не замразявайте.

Много е важно Вашият лекар да проверява напредъка на Вас или Вашето дете при редовни посещения, за да се уверите, че това лекарство работи правилно. Може да са необходими кръвни изследвания, за да се проверят нежеланите ефекти.

Употребата на това лекарство, докато сте бременна, може да увреди вашето бебе. Това лекарство може да причини и вродени дефекти, ако бащата го използва, когато сексуалният му партньор забременее. Ако настъпи бременност, докато приемате това лекарство, незабавно уведомете Вашия лекар.

Важно е да уведомите Вашия лекар, ако вие или вашият сексуален партньор по време на бременност. Вашият лекар може да поиска да се присъедините към регистър за бременност за пациенти, приемащи това лекарство.

Необходим е отрицателен тест за бременност при жени в детеродна възраст преди започване на лечение с това лекарство. Две форми на контрол върху раждаемостта трябва да се използват заедно по време на лечението и 6 месеца след края на лечението. Ще трябва редовно да правите тестове за бременност, за да сте сигурни, че не сте бременна, докато сте били лекувани с това лекарство и след края на лечението.

Предпазни мерки при използване на Ribasphere Ribapak

Не използвайте Copegus® в комбинация с диданозин (Videx®, Videx® EC). Използването на тези лекарства заедно може да причини сериозни медицински проблеми.

Рибавирин може да доведе до възбуда, раздразнение или показване на други ненормални поведения. Това може също да причини на някои хора да имат мисли за самоубийство и тенденции или да станат по-депресирани. Ако Вие, вашето дете или детегледачът забележите някоя от тези нежелани реакции, незабавно уведомете Вашия лекар или лекаря на Вашето дете.

Консултирайте се незабавно с Вашия лекар, ако Вие или Вашето дете имате болки в гърба, краката или стомаха, кървене от венците, втрисане, тъмна урина, затруднено дишане, повишена температура, общо подуване на тялото, главоболие, загуба на апетит, гадене или повръщане, кървене от носа Болка в гърлото, необичайна умора или слабост, или пожълтяване на очите или кожата. Това може да са симптоми на кръвно заболяване, наречено анемия.

Това лекарство може да причини сериозни видове алергични реакции, включително анафилаксия. Анафилаксията може да бъде животозастрашаваща и изисква незабавно медицинско обслужване. Спрете да приемате това лекарство и незабавно се обадете на лекаря си, ако вие или Вашето дете имате сърбеж, копривна треска, дрезгавост, проблеми с дишането, проблеми с преглъщането или оток на ръцете, лицето или устата, докато използвате това лекарство.

При това лекарство могат да настъпят сериозни кожни реакции. Консултирайте се незабавно с Вашия лекар, ако вие или Вашето дете имате мехури, пилинг или разхлабване на кожата, треска или студени тръпки, копривна треска или кожни обриви, червени кожни лезии, тежък кожен обрив или акне или рани или язви по кожата, Използвате това лекарство.

Панкреатит може да настъпи докато приемате това лекарство. Спрете да използвате това лекарство и незабавно проверете незабавно Вашия лекар, ако Вие или Вашето дете имате внезапна и тежка болка в стомаха, втрисане, запек, гадене, повръщане, треска или замаяност.

Вие или вашият тийнейджър не трябва да пиете алкохолни напитки (включително бира, вино или алкохол), докато приемате това лекарство.

Ribasphere Ribapak странични ефекти

рибавирин

Това лекарство може да доведе до замайване, сънливост или по-малко бдителност, отколкото обикновено. Уверете се, че знаете как реагирате на това лекарство, преди да започнете или да се занимавате с тийнейджър, да работите с машини или да правите нещо друго, което може да бъде опасно, ако не сте бдителни.

Проверете при Вашия лекар, ако се появи замъглено зрение, намалено зрение или всяка друга промяна в зрението, докато вие или Вашето дете използвате това лекарство. Вашият лекар може да поиска очите ви да бъдат проверени от офталмолог (очен лекар).

Инжектирането на пегинтерферон, комбинирано с рибавирин, може временно да намали броя на белите кръвни клетки в кръвта, което увеличава вероятността от инфекция. Той може също така да намали броя на тромбоцитите в кръвта, които са необходими за правилното кръвосъсирване. Ако това се случи, има някои предпазни мерки, които Вие или Вашето дете може да предприемете, особено когато кръвната Ви стойност е ниска, за да намалите риска от инфекция или кървене

Това лекарство може да причини проблеми със зъбите и венците. Това лекарство може да причини сухота в устата и сухота в устата може да увреди зъбите и венците, ако приемате лекарството за дълго време. За да предотвратите това състояние, внимателно изчетвайте зъбите поне два пъти на ден и редовно посещавайте зъболекаря си. За временно облекчаване на сухотата в устата, използвайте бонбони без захар или смола, разтопете късчета лед в устата си или използвайте заместител на слюнката.

Някои пациенти, които са използвали това лекарство, са имали повръщане. Ако повръщате по време на лечението, изплакнете устата си с вода. Това може също така да предотврати увреждането на зъбите и венците.

Рибавирин, използван заедно с инжекционен пегинтерферон алфа-2а или пегинтерферон алфа-2b, може да повлияе на растежа на Вашето дете. Вашият лекар може да се наложи да проверява височината и теглото на Вашето дете по време и след лечението с тези лекарства.

Не приемайте други лекарства, освен ако не са били обсъдени с Вашия лекар. Това включва лекарства с рецепта или без рецепта (лекарства без рецепта) и билкови или витаминни добавки.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Достъпност само за Rx

Бременност Категория X Не се използва при бременност

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

История на одобрението Календар на лекарствата в FDA

Хепатит С Харвони, рибавирин, Совалди, софосбувир, Zepatier, Daklinza, Pegasys, ledipasvir / софосбувир, дакаласвир, Viekira Pak, симепревир, интерферон алфа-2b

Респираторен синцитиален вирус рибавирин, Synagis, паливизумаб, виразол, RespiGam, имунно глобулин на респираторния синцитиален вирус