Riastap (фибриноген), дозировка, странични ефекти

Какво представлява RiaSTAP?

RiaSTAP се използва за лечение на епизоди на кървене при хора с вроден дефицит на фибриноген.

RiaSTAP може да се използва и за цели, които не са изброени в това ръководство за лекарства.

Не трябва да използвате RiaSTAP, ако сте алергични към фибриноген или ако някога сте имали тежка алергична реакция.

Важна информация

Ако имате определени състояния, може да ви е необходима корекция на дозата или специални тестове, за да използвате безопасно това лекарство. Преди да използвате RiaSTAP, уведомете Вашия лекар, ако имате анамнеза за инсулт или кръвен съсирек.

Не инжектирайте самостоятелно RiaSTAP, ако не разбирате напълно как да инжектирате и правилно да изхвърляте игли, IV тръби и други предмети, използвани за даване на лекарството. Това лекарство се предлага с инструкции на пациента за безопасна и ефективна употреба. Следвайте внимателно тези указания. Попитайте Вашия лекар или фармацевт, ако имате някакви въпроси.

RiaSTAP е направен от човешка плазма (част от кръвта) и може да съдържа вируси и други инфекциозни агенти, които могат да причинят заболяване. Въпреки, че дарената човешка плазма се изследва, тества и третира, за да се намали рискът от това, че тя съдържа нещо, което може да причини заболяване, все още има малка вероятност тя да предава болестта. Говорете с Вашия лекар относно рисковете и ползите от употребата на това лекарство.

Не трябва да използвате RiaSTAP, ако сте алергични към фибриноген или ако някога сте имали тежка алергична реакция.

Преди да използвате това лекарство

За да сте сигурни, че RiaSTAP е безопасен за Вас, кажете на Вашия лекар, ако имате такива

Анамнеза за инсулт или кръвен съсирек.

Правителствена бременност категория C. Не е известно дали RiaSTAP ще навреди на нероденото бебе. Уведомете Вашия лекар, ако сте бременна или планирате да забременеете, докато използвате това лекарство.

Вижте също: предупреждения за бременност и кърмене (по-подробно)

Не е известно дали фибриногенът преминава в кърмата или ако може да навреди на кърмачето. Уведомете Вашия лекар, ако кърмите бебе.

RiaSTAP се получава от човешка плазма (част от кръвта), която може да съдържа вируси и други инфекциозни агенти. Дарената плазма се изследва и лекува, за да се намали рискът от заразяване с инфекциозни агенти, но все още има малка вероятност тя да предава заболяването. Говорете с Вашия лекар относно рисковете и ползите от употребата на това лекарство.

RiaSTAP се прилага като инжекция чрез игла, поставена във вена. Вашият лекар ще извърши кръвни изследвания, за да се увери, че нямате условия, които биха ви предпазили от безопасното използване на това лекарство.

Следвайте всички указания на етикета си с рецепта. Не използвайте това лекарство в по-големи или по-малки количества или по-дълго от препоръчаното.

RiaSTAP се инжектира във вена чрез IV. Може да ви бъде показано как да използвате IV у дома. Не инжектирайте самостоятелно това лекарство, ако не разберете как да инжектирате и правилно изхвърляте използваните игли, IV тръби и други предмети, използвани за инжектиране на лекарството.

RiaSTAP е прахообразно лекарство, което трябва да се смеси с течност (разредител), преди да се използва. Ако използвате инжекциите у дома, не забравяйте да разберете как правилно да смесвате и съхранявате лекарството.

Не смесвайте RiaSTAP с други лекарства или не давайте други лекарства чрез същата IV линия.

RiaSTAP не съдържа консервант. След като пробиете гумената капачка на флакона с игла, трябва да я използвате веднага или да я изхвърлите.

Не разклащайте лекарствената бутилка или може да разрушите лекарството. Пригответе дозата си само когато сте готови да инжектирате. Сместа трябва да е бистра или слабо оцветена. Не използвайте, ако лекарството е променило цвета си или има частици в него. Посъветвайте се с Вашия фармацевт за ново лекарство.

Смесеното лекарство трябва да се използва в рамките на 24 часа, ако го оставите на стайна температура.

Всеки флакон (бутилка) за еднократна употреба на това лекарство е предназначен само за еднократна употреба. Изхвърлете след една употреба, дори ако все още има останало лекарство след инжектиране на дозата.

Използвайте игла за еднократна употреба само веднъж. Следвайте всички държавни или местни закони за изхвърляне на използвани игли и спринцовки. Използвайте контейнер за изхвърляне на отпадъци “остри” (попитайте фармацевта къде да го вземете и как да го изхвърлите). Съхранявайте този контейнер на място, недостъпно за деца и домашни любимци.

Кажете на Вашия лекар, ако имате промени в теглото. Дозите RiaSTAP се основават на теглото и всички промени могат да повлияят на дозата.

Може да се наложи да провеждате чести медицински изследвания, за да помогнете на Вашия лекар да определи колко дълго да Ви лекува с RiaSTAP.

Съхранявайте несмесения прах в хладилник или на тъмно хладно място. Защитете от светлина и не позволявайте да замръзва. Изхвърлете всички неизползвани флакони след изтичане на датата на изтичане на етикета.

Как да използвам RiaSTAP?

Обичайна доза за възрастни за вродена дефицит на фибриноген

Доза, когато нивото на фибриногена не е известно; Доза (mg / kg телесно тегло) = [Целево ниво (mg / dL) – измерено ниво (mg / dL)] / 1,7 (mg / dL на mg / kg телесно тегло); Доза, когато нивото на фибриногена не е известно; Доза = 70 mg / kg телесно тегло; Скоростта на инжектиране не трябва да надвишава 5 mL на минута.

Използвайте пропуснатата доза веднага щом си спомните. Пропуснете пропуснатата доза, ако е почти време за следващата насрочена доза. Не използвайте допълнително лекарство, за да компенсирате пропуснатата доза.

Следвайте инструкциите на Вашия лекар относно всички ограничения върху храната, напитките или дейността.

Получавайте спешна медицинска помощ, ако имате някой от тези признаци на алергична реакция към RiaSTAP: уртикария, обрив; Стягане в гърдите; Хриптящо, затруднено дишане; Чувство, че може да излезете; Подуване на лицето, устните, езика или гърлото.

Спрете да използвате RiaSTAP и незабавно се свържете с Вашия лекар, ако имате такива

Признаци на инсулт – внезапна скованост или слабост (особено от едната страна на тялото), внезапно тежко главоболие, неразвито говорене, проблеми с зрението или равновесие

Признаци на кръвен съсирек в белите дробове – болка в гърдите, внезапна кашлица, хрипове, бързо дишане, кашляне на кръв

Признаци на кръвен съсирек в крака – болка, подуване, затопляне или зачервяване на единия или и на двата крака; или

Симптоми на сърдечен удар – болка или натиск в гърдите, болка, разпространявана в челюстта или рамото, гадене, изпотяване.

Общите странични ефекти на RiaSTAP могат да включват

Информация за дозиране на RiaSTAP

треска; или

Какво ще стане, ако пропусна доза?

главоболие.

Това не е пълен списък на нежеланите реакции, а други могат да се появят. Посъветвайте се с Вашия лекар за медицински съвет за нежелани реакции. Можете да съобщите за нежелани реакции на правителството в правителството – 1088.

Какво ще се случи, ако прекаля доза?

Други лекарства могат да взаимодействат с фибриноген, включително лекарства без рецепта и лекарства без рецепта, витамини и растителни продукти. Уведомете всеки от вашите доставчици на здравни грижи за всички лекарства, които използвате сега, и за всяко лекарство, което започнете или спрете да използвате.

2.01.2014-05-01, 8:28:03

Какво трябва да избегна при използване на RiaSTAP?

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

Вродени дефицити на фибриноген фибриноген

RiaSTAP странични ефекти

Какви други лекарства ще повлияят на RiaSTAP?

RiaSTAP (фибриноген)