Шизоидни симптоми на разстройство на личността, причини, лечение

Хората с нарушения на личността имат дълготрайни модели на мислене и действие, които се различават от това, което обществото счита за обичайно или нормално. Негъвкавостта на личността им може да предизвика огромен стрес и може да попречи на много области от живота, включително социалното и трудовото функциониране. Хората с нарушения на личността като цяло също имат лоши умения за справяне и трудности при формирането на здрави взаимоотношения.

За разлика от хората с тревожни разстройства, които знаят, че имат проблем, но не са в състояние да я контролират, хората с нарушения на личността като цяло не са наясно, че имат проблем и не вярват, че имат нещо, което да контролират. Тъй като често не вярват, че имат разстройство, хората с нарушения на личността често не търсят лечение.

Не можеше да чакаш да получиш тази работа – и сега не можеш да чакаш да си тръгнеш, благодарение на шефа си. Това е ситуация, която за съжаление е нещо обичайно. Почти половината служители, анкетирани от националната административна кантора Office Team, казват, че са работили за неразумен шеф; Може би вашият е микроманиатор или грубиян. Или нечувствителен, злоумишлен или просто нефункциониращ човек – да ви наблюдава в работата, която се надявахте, да доведе до по-значима работа или по-големи постижения. Повярвай…

Шизоидното разстройство на личността е една от групите състояния, наречени “Клъстер А” или ексцентрични нарушения на личността. Хората с тези разстройства често изглеждат странни или странни. Хората с шизоидно разстройство на личността също са склонни да бъдат отдалечени, отделени и безразлични към социалните взаимоотношения. Те обикновено са самотници, които предпочитат самотни дейности и рядко изразяват силна емоция. Въпреки че техните имена звучат еднакво и могат да имат някои подобни симптоми, шизоидното разстройство на личността не е същото като шизофренията. Много хора с шизоидно разстройство на личността са в състояние да функционират доста добре, въпреки че те са склонни да избират работни места, които им позволяват да работят сами, като служители за нощна охрана, библиотека или лаборанти.

Хората с шизоидно разстройство на личността често са релаксиращи, организирайки живота си, за да избегнат контакти с други хора. Много от тях никога не се женят или могат да продължат да живеят заедно с родителите си като възрастни. Другите общи черти на хората с това разстройство включват следното

Новата поредица от имейли за диагностициране, лечение и преживяване на преяждане