Трябва ли да направя промени в диетата си, ако съм диагностициран с предсърдно мъждене?

Промените в здравословното хранене могат да ви помогнат да подобрите здравето на сърцето си и да живеете в здравословен начин на живот, ако имате сърдечно заболяване, като предсърдно мъждене, обикновено нарушение на сърдечния ритъм.

Стремете се да ядете здравословна диета, включително

В допълнение, Вашият лекар може да Ви препоръча да ограничите или да избягвате алкохол, ако имате предсърдно мъждене, тъй като алкохолът може да предизвика здравословни проблеми при някои хора.

Ако имате диабет, важно е да контролирате нивата на кръвната Ви захар.

Може да се наложи да избягвате определени храни, ако приемате някои лекарства, за да предотвратите образуването на кръвни съсиреци. Например, ако приемате варфарин (Coumadin, Jantoven) – лекарство за разреждане на кръвта – Вашият лекар ще Ви препоръча да избягвате да ядете големи количества листни зелени зеленчуци. Тези зеленчуци имат витамин К в тях, което може да попречи на ефектите на вашето лекарство.

Обсъдете с Вашия лекар каквито и да е въпроси относно вашата диета.

Също така, Вашият лекар вероятно ще препоръча други промени в здравословния начин на живот, като отказване от тютюнопушене, редовна физическа активност, поддържане на здравословно тегло и поддържане на нивата на холестерола и кръвното налягане под контрол.

с

Посетете Вашия лекар