Трябва да имате операция за възстановяване на косопад?

За правилния кандидат, операцията за възстановяване на косата може значително да подобри външния вид и общото чувство за благополучие. Все пак не всеки е добър кандидат за операцията. Тези, които са трябва да имат реалистични очаквания, преди да преминат процедура за трансплантация на коса.

Мъжете, които са загубили косата си поради мъжката плешивост за повече от пет години или са напреднали в клас 3 или по-нагоре по скалата Norwood; Мъжете, които имат реалистични очаквания и разбират, че загубата на коса може да продължи да напредва след операцията, дори ако приемат лекарства, за да спрат тази прогресия. Някои мъже трябва да продължат тези медикаменти след операцията, за да задържат възможно най-голяма част от косата си; Мъже, които са били плешиви за много години, чийто модел е стабилизиран и които се интересуват от добавяне на коса, за да осигурят по-младежки вид; Мъже и жени, които са загубили косата поради травми или изгаряния; Мъжете и жените, които са загубили косата поради други козметични процедури като лифтинг.

Не забравяйте, че всеки има крайно количество донорна коса, която може да се премести в изтъняващите области на скалпа. Ако тази коса не се използва ефективно, резултатът от процедурата може да не отговаря на вашите очаквания.

Медикаментите са предназначени за лечение на различни здравни състояния, но понякога те могат да имат нежелани странични ефекти. Някои лекарства могат да допринесат за излишък на растежа на косата, промени в цвета на косата или текстурата или загуба на коса; Наркотиците, причинени от косопад, както и всеки друг вид загуба на коса, могат да имат реален ефект върху вашето самочувствие. Добрата новина е, че в повечето случаи това е обратимо, след като престанете да приемате лекарството.

Също така, хирургичната намеса винаги трябва да бъде вашият последен курорт, след като всички опити за спиране на прогресията на загубата на коса са изчерпани.

Ако имате впечатлението, че малките операции за “поддържане на вашата косопад” е практичен начин да се справите с проблема си с косопад, грешите. Пациентите със значително количество косми по скалпа си рискуват да причинят “загуба на удар” на някои или на голяма част от съществуващата им коса, причинена от травмата на хирургическата процедура.

В някои случаи тази загубена коса няма да се върне и може да останете с по-тънка коса, отколкото преди процедурата. Това е само една от причините, поради които разбирането дали сте добър кандидат за процедурата е толкова важно.

Най-добрите кандидати за операция за възстановяване на косата са

Публикувано на 1 март 2010 г.

 От Асоциацията за косопад