Сиролимус (перорално) правилна употреба

Дозирането

съхранение

Приемайте това лекарство само според указанията на Вашия лекар. Не го приемайте повече, не го приемайте по-често и не го приемайте за по-дълго време, отколкото Ви е поръчал лекар. Точното количество лекарство, от което се нуждаете, е внимателно изработено. Използването на твърде много ще увеличи риска от нежелани реакции, докато употребата на твърде малко може да доведе до отхвърляне на трансплантирания бъбрек.

Това лекарство обикновено идва с наръчник за медикаменти и указания за пациента. Прочетете ги внимателно и се уверете, че ги разбирате, преди да приемате това лекарство. Ако имате някакви въпроси, попитайте Вашия лекар.

Вземете това лекарство по същия начин всеки ден. Това означава, че го приемате едновременно и го приемате последователно, със или без храна.

Не променяйте дозата си или преустановете приема на това лекарство, без първо да се консултирате с Вашия лекар. Може да се наложи да приемате това лекарство до края на живота си, за да предотвратите отхвърлянето на бъбречното тяло от организма.

Сиролимус обикновено се използва заедно с кортикостероид (лекарство подобно на кортизона) и циклоспорин. Сиролимус трябва да се приема 4 часа след циклоспорин модифициран перорален разтвор или циклоспорин модифицирани капсули (Neoral®). Ако имате някакви въпроси относно това, попитайте Вашия лекар.

Ако сте приемали sirolimus заедно с циклоспорин в продължение на 2 до 4 месеца след трансплантацията, Вашият лекар може да поиска да спрете употребата на циклоспорин и да увеличите дозата на сиролимус. Въпреки това, някои пациенти (напр. Черни пациенти или пациенти с отхвърляне на трансплантанти в миналото) може да се наложи да продължат да използват циклоспорин до една година след трансплантацията. Вашият лекар ще Ви каже дали трябва да продължите да приемате циклоспорин.

Поглъщайте таблетката цяла. Не го смачквайте, не го смачквайте и не го дъвчете. Ако не можете да приемете таблетката, Вашият лекар ще Ви даде орална течност и ще Ви бъде дадена инструкция как да я приемате.

Да се ​​използва оралната течност

Ако това лекарство попадне в кожата Ви, измийте веднага със сапун и вода. Ако се появи в очите ви, изплакнете ги с вода.

Не трябва да ядете грейпфрут или да пиете сок от грейпфрут, докато приемате това лекарство. Сокът от грейпфрут и грейпфрут може да причини по-високи нива на сиролимус в организма. Това може да доведе до повече нежелани ефекти.

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Съхранявайте таблетките при стайна температура в затворен контейнер, далеч от топлина, влага и пряка светлина.

Съхранявайте течността в хладилника. Защитете я от директна светлина и влага. Не замразявайте. Можете да съхранявате пероралната течност при стайна температура за кратък период от време (не повече от 15 дни). Ако забележите лека мътност или облачност в бутилката, оставете я при стайна температура и я разклатете, докато изчезне мътността. Изхвърлете всяко неизползвано лекарство след 30 дни.