Синдром на окото – преглед на темата

Синдромът на Reye е рядко, но сериозно заболяване, което най-често засяга деца на възраст от 6 до 12 години. Това може да причини подуване на мозъка и увреждане на черния дроб. Това може да е свързано с използването на аспирин за лечение на вирусни инфекции.

Понякога симптомите на алергии при децата не спират с запушен нос и водни очи. Ако детето Ви има алергична астма, най-честата форма на астма, излагането на алергени като цветен прашец и мухъл може да предизвика подуване и възпаление на дихателните пътища. Детските алергии, които предизвикват астма, могат да доведат до хрипове, недостиг на въздух и затруднено дишане; Когато това се случи, лекарят на детето Ви може да предпише използването на дихателна машина, наречена разпръсквачка. Следните Q && am; А ще помогне …

Експертите не знаят какво причинява синдрома на Reye. Това често се случва при деца, които наскоро са имали варицела или грип и са приемали лекарства, съдържащи аспирин.

Синдромът на Reye не може да се разпространи от дете на дете.

Синдромът на Reye често започва, когато детето се възстановява от вирусно заболяване, като грип или варицела. Симптомите обикновено се появяват 3 до 7 дни след началото на вирусното заболяване. Те могат да се развият в продължение на няколко часа до ден-два.

Първите симптоми могат да включват

Тъй като увреждането на черния дроб и увреждането на мозъка се влошат, могат да се развият и други симптоми

Ако синдромът на Reye не се лекува бързо, може да причини смърт.

Ако детето Ви има симптоми на синдрома на Рейе, незабавно потърсете медицинска помощ, дори ако детето Ви не е имало скорошно вирусно заболяване или не е приемало аспирин. Ранното лечение прави пълното възстановяване по-вероятно.

Вашият лекар ще направи физически преглед и ще задава въпроси относно симптомите на детето ви, скорошното му използване на аспирин и минали здравни проблеми.

Вашето дете може да се нуждае от тестове, като тестове за кръв и урина, чернодробна биопсия, CT сканиране на главата и лумбална пункция (гръбначен ствол).

Внезапно изтръпване или повръщане; Липса на енергия и загуба на интерес към нещата; Странно поведение, като зяпване, раздразнителност, промяна на личността и неразвито говорене; Сънливост.

Объркване. Вашето дете може да не знае къде е, да разпознава семейство или приятели или да може да отговаря на прости въпроси; Бързо, дълбоко дишане (хипервентилация); Насилствено поведение, като например удряне на други без причина; Припадъци и кома.