Селен сулфид (топичен път) описание и търговски марки

Селен сулфид 1% и 2,5% съдържание се използва върху скалпа, за да се подпомогнат контрола на симптомите на пърхот и себореен дерматит.

Селен сулфид 2,5% сила се използва и върху тялото за лечение на tinea versicolor (вид гъбична инфекция на кожата).

Канадска марка

В Съединените щати, 2,5% сила е достъпна само с рецепта на Вашия лекар.

Този продукт се предлага в следните дозови форми

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Няма специфична информация, сравняваща употребата на селен сулфид при кърмачета и деца с употреба в други възрастови групи, но не се очаква това лекарство да причини различни странични ефекти или проблеми при деца, отколкото при възрастни.

Шампоан, лосион, крем, пяна; окачване

Много лекарства не са изследвани специално при възрастни хора. Поради това може да не е известно дали те работят точно по същия начин, както при младите възрастни. Въпреки че няма специфична информация, сравняваща употребата на селен сулфид при пациенти в напреднала възраст с употреба в други възрастови групи, не се очаква това лекарство да причини различни странични ефекти или проблеми при по-възрастните хора, отколкото при по-младите възрастни.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Уведомете вашия медицински специалист, ако приемате друго лекарство с рецепта или лекарство без рецепта.

алергии

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Педиатрична

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Ако използвате 2,5% съдържание на селен сулфид: Използвайте това лекарство само според указанията. Не го използвайте по-често, отколкото е препоръчано на етикета, освен ако не е указано друго от Вашия лекар.

Гериатрична

Лекарствени взаимодействия

Други взаимодействия

Ако използвате 1% съдържание на селен сулфид: За най-добри резултати, използвайте това лекарство поне 2 пъти седмично или според указанията на Вашия лекар.

Да се ​​използва селен сулфид за пърхот или себореен дерматит на скалпа

Други медицински проблеми

За да използвате селен сулфид за tinea versicolor на тялото

Дозирането

Не използвайте това лекарство, ако в областта на скалпа или в зоната на тялото, която трябва да бъде лекувана, се появяват плътни или сухи места, освен ако Вашият лекар не е посочил друго.

Пропусната доза

Пазете това лекарство далеч от очите. Ако случайно трябва да получите някои в очите си, изплакнете ги внимателно с вода.

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, приемете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Ако състоянието Ви не се подобри след редовно приложение на това лекарство или ако се влоши, консултирайте се с Вашия лекар.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Посъветвайте се с Вашия лекар възможно най-скоро, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

съхранение