Сексуални проблеми при жените – преглед на темата

Сексуалният проблем е нещо, което държи секса да бъде задоволителен или положителен.

Няма “нормално” ниво на сексуален отговор, защото е различно за всяка жена. Може също така да откриете, че това, което е нормално на един етап от живота ви, се променя на друг етап. Например, често срещано е, че изтощената майка на бебето не се интересува от секса. И е нормално както за жените, така и за мъжете да имат по-ниски сексуални дискове, когато те стареят.

Сексуалността на жената е сложна. В основата му е необходимостта от близост и интимност. Жените също имат физически нужди. Когато има проблем в емоционалната или физическата част на живота си, може да имате сексуални проблеми.

Някои често срещани причини включват

Симптомите на сексуалните проблеми могат да включват

Може да забележите промяна в желанието или сексуалното удовлетворение. Когато това се случи, това помага да се види какво е и не работи в тялото ви и в живота ви. Например

Емоционални причини, като стрес, проблеми с отношенията, депресия или безпокойство, спомен за сексуално насилие или изнасилване и нещастие с тялото ви; Физически причини, като хормонални проблеми, болка от нараняване или друг проблем и определени състояния като диабет или артрит; Стареене, което може да доведе до промени във влагалището, като сухота; Приемането на някои лекарства. Някои лекарства за депресия, кръвно налягане и диабет могат да причинят сексуални проблеми.

По-малко желание за секс; Проблем с възбудата; Не може да има оргазъм; Има болка по време на секс.

Болен ли сте или приемате лекарство, което може да понижи сексуалното желание или отговор? Вие сте стресирани или често много уморени; Имате ли грижовна, уважителна връзка с партньор? Вие и вашият партньор имате време и уединение, за да се отпуснете заедно; Имате ли болезнени спомени за секс или интимност?