Самоуправление – вагинален рак

Как реагирате на диагностиката на рака си е уникална. Може да искате да се заобиколите с приятели и семейство или да поискате само време да преодолеете чувствата си. Шокът и объркването на вашата диагноза може да ви оставят да се чувствате изгубени и несигурни за себе си. За да ви помогне да се справите, опитайте се

Копиране и поддръжка

Предотвратяване

Поддържайте интимност с партньора си. Лечението на вагиналния рак е вероятно да причини странични ефекти, които правят сексуалната близост по-трудна за вас и партньора ви. Ако лечението прави секс болезнено или временно невъзможно, опитайте се да намерите нови начини за поддържане на интимност.

Разходването на време за качество заедно и разумните разговори са начини да изградите своята емоционална интимност. Когато сте готови за физическа интимност, вземете го бавно.

Е признат за най-добрата гинекологична болница в нацията за 2015-2016 г. от US News & World Report.

Ако сексуалните странични ефекти от лечението на рака ви увреждат връзката ви с партньора си, консултирайте се с Вашия лекар. Той или тя може да предложи начини за справяне със сексуалните странични ефекти и може да ви насочи към специалист.

Създайте мрежа за поддръжка. Притеснението на приятели и семейства може да бъде ценно. Може да откриете, че помага да се говори с някого за вашите емоции. Други източници на подкрепа включват социални работници и психолози – помолете Вашия лекар за препращане, ако смятате, че имате нужда от някого, с когото да говорите.

Говорете с вашия пастор, равин или друг духовен водач. Други хора с рак могат да ви предложат уникална перспектива и да разберат по-добре какво преживявате, така че помислете дали да се присъедините към група за подкрепа – независимо дали е във вашата общност или онлайн. Свържете се с Американското дружество за борба с рака за повече информация относно групите за подкрепа.

Няма сигурен начин да се предотврати вагинален рак. Въпреки това, може да намалите риска, ако сте