Самоуправление – бронхиолит

Лайфстайл и дома средства

Предотвратяване

Въпреки че може да не е възможно да се съкрати продължителността на заболяването на детето ви, може да сте в състояние да улесните детето си. Ето някои съвети, които да опитате

Тъй като вирусите, които причиняват бронхиолит, се разпространяват от човек на човек, един от най-добрите начини да се предотврати това е често да се мият ръцете – особено преди да докоснете бебето си, когато имате студ или друго респираторно заболяване. Носенето на маска за лице в този момент е подходящо.

Ако детето ви има бронхиолит, трябва да го държите вкъщи, докато болестта мине, за да не го разпространявате на други хора.

Включват се и други начини за подпомагане на ограничаването на инфекциите

Няма ваксини за най-честите причини за бронхиолит (RSV и риновирус). Въпреки това се препоръчва ежегоден грип за всеки, който е на възраст над 6 месеца.

Кърмачета с висок риск от инфекция с респираторни инфекции (RSV), като тези, които са родени много преждевременно или със сърдечно-белодробно заболяване или с депресивна имунна система, могат да получат медикамента паливизумаб (Synagis), за да намалят вероятността от RSV инфекции.