Салицилова киселина и сяра (топичен път) описание и търговски марки

Комбинацията от салицилова киселина и сяра се използва за лечение на акне и други кожни заболявания и пърхот и други заболявания на главата, като себореен дерматит.

Това лекарство е на разположение без рецепта.

Канадска марка

Този продукт се предлага в следните дозови форми

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Малките деца могат да бъдат изложени на повишен риск от нежелани реакции поради повишената абсорбция на салициловата киселина през кожата. Продуктите, съдържащи салицилова киселина, не трябва да се прилагат върху големи части на тялото или да се използват продължително време при кърмачета и деца.

Много лекарства не са изследвани специално при възрастни хора. Поради това може да не е известно дали те работят точно по същия начин както при по-младите възрастни или ако причиняват различни странични ефекти или проблеми при възрастните хора. Няма специфична информация, сравняваща употребата на комбинация от салицилова киселина и сяра при пациенти в напреднала възраст с употреба в други възрастови групи.

Течност, лосион, крем, сапун; Бар; Мази; Шампоан

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате това лекарство, особено важно е вашият медицински специалист да знае, ако приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

алергии

Не се препоръчва употребата на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства. Вашият лекар може да реши да не Ви лекува с това лекарство или да промени някои от другите лекарства, които приемате.

Педиатрична

Използването на това лекарство с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Използването на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но използването на двете лекарства може да бъде най-доброто лечение за Вас. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Гериатрична

кърмене

Лекарствени взаимодействия

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Използвайте това лекарство само според указанията. Не използвайте повече от него и не го използвайте по-често, отколкото е препоръчано на етикета, освен ако не е указано друго от Вашия лекар.

Други взаимодействия

Веднага след употребата на това лекарство, измийте ръцете си, за да отстраните всяко лекарство, което може да е върху тях.

Дозирането

Пазете това лекарство далеч от очите. Ако случайно трябва да получите някои в очите си, изплакнете ги внимателно с вода.

Пропусната доза

Използвайте лосиона за почистване на кожата

За да използвате шампоана или шината като шампоан

За да използвате лентата като сапун

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, приложете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

При използване на комбинация от лекарства за салицилова киселина и сяра, не използвайте никой от следните препарати в същата засегната област като този лекарствен продукт, освен ако Вашият лекар не е посочил друго

За да използвате някоя от горните препарати в същата засегната област като комбинацията от салицилова киселина и сяра, медицината може да причини силно дразнене на кожата.

Не използвайте никакъв локален съдържащ живак препарат, като амонячен живачен маз, в същата засегната област като това лекарство. Това може да причини неприятен мирис, може да е дразнещо за кожата и може да оцвети кожата в черно. Ако имате някакви въпроси, обърнете се към вашия медицински специалист.

Приемането на големи дози аспирин или други салицилати (включително дифлунизал) при употреба на локална салицилова киселина (съдържащо се в това лекарство) може да доведе до предозиране. Ако имате някакви въпроси, обърнете се към вашия медицински специалист.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

съхранение

Посъветвайте се с Вашия лекар възможно най-скоро, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.