Сакубитрил и валсартан

Лекарства, които действат директно върху системата ренин-ангиотензин, могат да причинят увреждане на плода или смърт. Прекратете употребата незабавно, ако се открие бременност.

Употреби За закубитрил и валсартан

Терапевтичен клас: Сърдечносъдов агент

Фармакологичен клас: ангиотензин II рецепторен антагонист

Савубитрил и валсартан се предлагат само с рецепта на Вашия лекар.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За закубитрил и валсартан трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към захабитрил и валсартан или други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Не са провеждани подходящи проучвания за връзката на възрастта с ефектите на комбинацията от захаритрил и валсартан в педиатричната популация. Безопасността и ефикасността не са установени.

Съответните проучвания, проведени досега, не са показали гериатрично-специфични проблеми, които биха ограничили полезността на комбинацията скубитрил и валсартан при пациенти в старческа възраст.

Преди да използвате закубитрил и валсартан

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате скубитрил и валсартан, особено важно е вашият медицински специалист да знае дали приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Не се препоръчва използването на захаритрил и валсартан с някое от изброените по-долу лекарства. Вашият лекар може да реши да не Ви лекува с това лекарство или да промени някои от другите лекарства, които приемате.

Използването на скубитрил и валсартан с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Използването на захаритрил и валсартан с някое от изброените по-долу лекарства може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но използването на двете лекарства може да бъде най-доброто лечение за Вас. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе на използването на захаритрил и валсартан. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Вземете закубитрил и валсартан точно както Ви е указано от Вашия лекар. Не го приемайте повече, не го приемайте по-често и не го приемайте за по-дълго време, отколкото Ви е поръчал лекар. За това може да се увеличи вероятността от нежелани реакции.

Вакуатрин и валсартан са снабдени с информация за пациента. Прочетете и следвайте инструкциите внимателно. Попитайте Вашия лекар, ако имате някакви въпроси.

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към захабитрил и валсартан или други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Ако пропуснете доза захабутрил и валсартан, приемете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Много важно е Вашият лекар да проверява напредъка на вашето дете или детето ви при редовни посещения, за да се увери, че сакубитril и валсартан функционират правилно. Може да са необходими тестове за кръв и урина, за да се проверят нежеланите ефекти.

Използването на захаритрил и валсартан, докато сте бременна, може да увреди вашето бебе. Използвайте ефективна форма на контрол на раждаемостта, за да не забременявате. Ако смятате, че сте забременели, докато използвате закубитрил и валсартан, незабавно уведомете Вашия лекар.

Не вземайте закубитрил и валсартан в продължение на най-малко 36 часа преди или след приема на лекарство с ACE инхибитор.

Правилно използване на захаритрил и валсартан

Може да се появи замаяност, замайване или припадък, особено когато се вдигнете внезапно от легнало или седнало положение или ако сте приемали диуретик (хапче за вода). Уверете се, че знаете как реагирате на сакубитрил и валсартан, преди да шофирате, да използвате машини или да правите каквото и да било друго, което може да бъде опасно, ако сте замаяни. Ако се чувствате замаяни, легнете, за да не припадате. След това седнайте за няколко минути, преди да стоите, за да предотвратите завръщането на замайването.

Посъветвайте се с Вашия лекар, преди да използвате лекарства, добавки или заместители на солта, съдържащи калий.

Не приемайте други лекарства, освен ако не са били обсъдени с Вашия лекар. Това включва лекарства с рецепта или без рецепта (лекарства без рецепта) и билкови или витаминни добавки.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Предпазни мерки при използване на скубитрил и валсартан

Достъпност само за Rx

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

История на одобрението Календар на лекарствата в FDA

Сърдечна недостатъчност лизиноприл, амлодипин, метоперол, фуросемид, карведилол, ласпикс, варфарин, дигоксин, Norvasc, дилтиазем, Coreg, спиронолактон, кумадин, диован, нитроглицерин, валсартан, еналаприл, триамцинолон, хидралазин, рамиприл, Toprol-XL, нифедит, беназеприл

 Или да се присъедините към групата за подкрепа на сакубитрил / валсартан, за да се свържете с други, които имат подобни интереси.

Сакубитрил и валсартан нежелани реакции

sacubitril / валсартан