Рогаин актуален

Използва за Rogaine

Терапевтичен клас: Агент за алопеция

Ако растежът на космите се случи с употребата на миноксидил, обикновено се случва, след като лекарството се използва в продължение на няколко месеца и продължава само докато лекарството продължава да се използва. Загубата на коса ще започне отново след няколко месеца след спиране на лечението с миноксидил.

, Това лекарство е на разположение без рецепта.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Не са провеждани подходящи проучвания за връзката между възрастта и ефектите от локалния миноксидил при деца. Безопасността и ефикасността не са установени.

Съответните проучвания, проведени досега, не показват гериатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на локалния миноксидил при пациенти в старческа възраст. Изследванията обаче показват, че лекарството работи най-добре при по-млади пациенти, които имат кратка история на загуба на коса. Minoxidil не е проучван при пациенти на възраст над 65 години.

Преди да използвате Rogaine

Проучванията при жени показват, че това лекарство представлява минимален риск за кърмачето, когато се използва по време на кърмене.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате това лекарство, особено важно е вашият медицински специалист да знае, ако приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Не се препоръчва употребата на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства. Вашият лекар може да реши да не Ви лекува с това лекарство или да промени някои от другите лекарства, които приемате.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Този раздел предоставя информация за правилното използване на редица продукти, съдържащи миноксидил. Може да не е специфично за Rogaine. Моля, прочетете внимателно.

Това лекарство обикновено идва с инструкции за пациента. Важно е да прочетете инструкциите внимателно.

Много е важно да използвате това лекарство само според указанията. Не използвайте повече и не го използвайте по-често, отколкото Ви е поръчал Вашия лекар. По този начин може да се увеличи вероятността тя да се абсорбира през кожата. По същата причина не прилагайте миноксидил върху други части на тялото си. Абсорбцията в тялото може да засегне сърцето и кръвоносните съдове и да причини нежелани ефекти.

Не използвайте други продукти за кожата в една и съща област на кожата, на която използвате миноксидил. Оцветяване на косата, постоянни косми и успокоителни за коса могат да се използват по време на терапията с миноксидил, докато скалпа се мие непосредствено преди нанасянето на оцветяване на косата, постоянно или релаксиращо. Minoxidil не трябва да се използва 24 часа преди и след процедурата за третиране на коса. Уверете се, че не удвоявате дозите миноксидил, за да компенсирате пропуснатите дози.

Да се ​​приложи разтвор за локално приложение на миноксидил

За прилагане на минеоксидална локална пяна

Ако скалпа ви се одраска, раздразни или слънчево изгаря, консултирайте се с Вашия лекар преди да приложите миноксидил.

Топичната пяна или разтвор на миноксидил е предназначена само за използване на скалпа. Пазете това лекарство далеч от очите, носа и устата. Ако случайно трябва да получите някои в очите, носа или устата си, изплакнете обилно с хладка чешмяна вода. Ако използвате спрея на помпата, внимавайте да не вдишвате спрея.

Не използвайте пяната близо до топлина или отворен пламък или докато пушите. Не пробивайте, разчупете или изгорете аерозолната кутия.

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, приложете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Правилно използване на миноксидил

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Запалим: Пазете от огън или пламък.

Важно е Вашият лекар да проверява напредъка Ви при редовни посещения, за да се увери, че това лекарство работи правилно и да проверява за нежелани ефекти.

Уведомете Вашия лекар, ако забележите продължаващо сърбеж, зачервяване или изгаряне на скалпа, след като приложите миноксидил. Ако сърбежът, зачервяването или изгарянето са тежки, измийте лекарството и се консултирайте с Вашия лекар, преди да го използвате отново.

Загубата на коса може да продължи 2 седмици, след като започнете да използвате миноксидил. Кажете на Вашия лекар, ако загубата на коса продължава след 2 седмици. Също така, кажете на Вашия лекар, ако растежът на косата ви не се увеличава след употреба на миноксидил в продължение на 4 месеца.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Посъветвайте се с Вашия лекар възможно най-скоро, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Предпазни мерки при използване на Rogaine

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Наличност Rx / OTC Rx и / или OTC

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

Алопеция триамцинолон, миноксидил локално, Kenalog-40, Kenalog-10, Rogaine за жени, регенерация на косата за мъже, Rogaine Мъже за допълнителна сила, Aristospan, регенерация на косата Лечение за жени

Rogaine нежелани реакции

Rogaine (миноксидил локално)