Рак на кожата, немеланомно друго лечение

Радиационната терапия може да се използва за лечение на рак на кожата в някои случаи. Може да се препоръчва и за хора, които може да не са в състояние да направят операция поради местоположението на рак на кожата. Радиационната терапия може да бъде и избор на лечение, ако възрастта или други здравословни условия превръщат операцията в твърде рисковано. Радиационната терапия най-често се използва за възрастни хора. Тя може да доведе до други видове рак на кожата при по-младите хора, тъй като те възраст.

Ако сте имали рак на кожата, не е нужно да оставате на закрито и да четете книга, докато всички останали са натоварени с велосипед или с топка. Трябва обаче да бъдете много внимателни на слънце; Искаме да насърчим здравословния начин на живот “, казва Лиза Чипс, MD, директор на дерматологичната хирургия в Медицински център Harbour-UCLA, но след като веднъж сте имали рак на кожата, тя казва, че има по-голяма вероятност да имате друг. Че сте имали меланом, най-сериозният рак на кожата, има девет пъти по-голяма вероятност да имате нов …

Други лечения за хора, които не могат да имат операция или радиация, включват фотодинамична терапия (PDT), която използва лекарства и специална светлина за лечение на рак на кожата на или много близо до повърхността на кожата.