Проблеми с рамото и наранявания – домашно лечение

Ако се приложи отливка или шийка, важно е да я държите суха и да се опитате да преместите необратимите части на крайника си възможно най-нормално, за да поддържате мускулната сила и тонус. Вашият лекар ще Ви даде указания как да се грижите за вашия глас или шина.

Контролирайте кървенето. Нанесете постоянен, директен натиск за цели 15 минути. Използвайте часовник – 15 минути може да изглежда като дълго време. Отхвърлете желанието да се вгледате след няколко минути, за да видите дали кървенето е спряло. Ако кръвта се намокри през кърпата, нанесете друга, без да вдигнете първата. Ако в раната има предмет, упражнявайте натиск около обекта, а не директно над него; Премахнете всички пръстени или гривни. Може би е трудно да се премахнат бижутата след подуване се развива; Използвайте прашка, за да поддържате ранено рамо; Ако костта се изплъзва от кожата, не се опитвайте да я избутате обратно в кожата. Покрийте района с чиста превръзка.

Почивайте и предпазвайте ранената или възпалената област. Спрете, променете или прекъснете всяка дейност, която може да причини болката или болката ви. Ледът ще намали болката и подуването. Нанесете веднага лед или студени опаковки, за да предотвратите или намалите отока. Нанесете леда или студената опаковка за 10 до 20 минути, 3 или повече пъти на ден; През първите 48 часа след нараняване, избягвайте неща, които могат да увеличат подуването, като горещи душове, горещи вани, горещи пакети или алкохолни напитки; След 48 до 72 часа, ако отокът е изчезнал, нанесете топлина и започнете нежно упражнение с помощта на влажна топлина, за да помогнете за възстановяване и поддържане на гъвкавостта. Някои експерти препоръчват редуване между топлинна и студена обработка.

Домашното лечение може да помогне за облекчаване на болка, подуване и скованост.

Ако нараняването Ви не изисква оценка от лекар, може да сте в състояние да използвате домашното лечение, за да облекчите болката, подуването и сковаността. Може да отнеме до 6 седмици или повече, преди да изчезнат симптомите Ви.

Говорете с лекаря на детето си преди да превключите назад и напред между дозите ацетаминофен и ибупрофен. Когато превключвате между две лекарства, има вероятност вашето дете да получи прекалено много лекарства.