Причините и типовете на сколиозата (структурни и неструктурни)

В повечето случаи причината за сколиозата не е известна. Това се нарича идиопатична сколиоза. Тя се развива най-вече при деца и тийнейджъри и изглежда, че е свързана с няколко неща, включително генетиката, тъй като често тече в семейства.

Инжектирането на лекарства за намаляване на болката в гърба и възпалението е полезно за някои хора. Инжекциите обикновено се състоят от стероид и обезболяващо лекарство; Важно е обаче да имате предвид, че не всеки получава същото облекчение.

Неструктурната (функционална) сколиоза включва крива в гръбнака, без ротация, която е обратима, защото се причинява от състояние като

Структурната сколиоза включва крива в гръбначния стълб с ротация, която е необратима и обикновено се причинява от неизвестен фактор (идиопатичен) или заболяване или състояние като

При възрастните, сколиозата може да се дължи на промени в гръбначния стълб, дължащи се на стареене (дегенеративни промени).

Болка или мускулен спазъм; Разлика в дължината на крака.

Нарушения, присъстващи при раждането (вродени), като спина бифида, при които гръбначният канал не се затваря правилно или нарушение, което засяга образуването на кости. Тези криви могат да бъдат по-трудни за коригиране. Те често се влошават, когато детето расте, особено през юношеските години; Нервни или мускулни нарушения, като церебрална парализа, синдром на Marfan или мускулна дистрофия; Наранявания; Инфекции; Тумори.