Прихващане на лекарства за напрегнати главоболия – преглед на темата

Приемните лекарства са лекарства, които се използват за лечение на гърчове. Приемните лекарства също се използват за предотвратяване на мигренозно главоболие. И те могат да бъдат използвани за предотвратяване на напрежението главоболие при някои хора. Няма добри доказателства за употребата им за предотвратяване на напрегнати главоболия, но Вашият лекар може да мисли, че едно от тези лекарства ще ви помогне, ако имате хронично напрежение главоболие

В 50% от случаите очната мигрена причинява временно и драматично нарушение на зрението. В другата половина от случаите очните мигрени могат да причинят по-слабо нарушение на зрението; Blurrin; Частично зрение; Сколоми или празни петна във визията си; Dimmin; Светкавици; Очните мигрени обикновено са кратки, с продължителност по-малко от пет минути. Те обаче могат да продължат до 30 минути. Четиридесет и един процента от хората имат главоболие по време на загубата на зрението. Двайсет и пет процента го имат преди …

Габапентин е добре поносимо лекарство, което обикновено причинява само леки странични ефекти. Те често изчезват в рамките на 1 до 2 седмици и включват

Страничните ефекти на валпроат могат да включват

Не използвайте валпроат, ако сте бременна, кърмите или планирате да забременеете. Ако трябва да използвате това лекарство, говорете с Вашия лекар за това как можете да предотвратите бременност.

Жените, които използват топирамат по време на бременност, имат малко по-голям шанс да имат бебе с вродени дефекти. Ако сте бременна или планирате да забременеете, Вие и Вашият лекар трябва да прецените рисковете от употребата на това лекарство срещу рисковете от нелекуваното от Вас състояние.

Габапентин (например Neurontin; Топирамат (например Topamax; Valproate (например, Depakene)

Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) издаде предупреждение за лекарствата при изземване и за риска от самоубийство и мисли за самоубийство. FDA не препоръчва хората да спрат да използват тези лекарства. Вместо това хората, които приемат пристъпи, трябва да бъдат внимателно наблюдавани за предупредителни признаци за самоубийство. Хората, които приемат лекарства при припадъци и които се притесняват за този страничен ефект, трябва да разговарят с лекар.

Умората; Счупване или изтръпване в ръцете и краката; Липса на координация; Загуба на апетит и загуба на тегло; Неспособност да се концентрира или да говори ясно.

Виене на свят; Сънливост и умора; Главоболие; Качване на тегло; Подуване на краката.

Умората; Гадене; Тремор или треперене; Косопад; Качване на тегло; Главоболие болка, която е различна от болка от мигрена главоболие.