Предпазни мерки за скополамин (трансдермален път)

Ако използвате това лекарство няколко дни, важно е Вашият лекар да провери напредъка ви, за да се увери, че това лекарство работи правилно и да решите дали трябва да продължите да го използвате.

Това лекарство може да причини сънливост, неприятности при мислене или проблеми с ясното виждане. Уверете се, че знаете как реагирате на това лекарство, преди да шофирате, да работите с машини или да правите други задачи, които изискват да сте бдителни, добре координирани или да мислите и да виждате добре.

Ако развиете някакви необичайни или странни мисли и поведение, докато използвате трансферален скополамин, не забравяйте да го обсъдите с Вашия лекар. Някои промени, настъпили при хора, приемащи това лекарство, са подобни на тези, наблюдавани при хора, които пият твърде много алкохол. Други промени могат да бъдат объркване, заблуди, халюцинации (виждат, слушат или усещат неща, които не са там), необичайно възбуда, нервност или раздразнителност.

Кажете на лекаря, който отговаря, че използвате това лекарство, преди да го направите с магнитно резонансно изображение (ЯМР). Изгаряния на кожата могат да се появят на мястото, където се използва пластирът по време на тази процедура. Посъветвайте се с Вашия лекар, ако пластирът трябва да бъде отстранен, преди да бъде направен MRI сканиране. Може да се наложи да поставите нов пластир след процедурата.

Скополамин трансдермален ще добави към ефектите на алкохол и други депресанти на централната нервна система (ЦНС) (лекарства, които забавят нервната система, вероятно причинява сънливост). Някои примери за депресанти на ЦНС са антихистамини или лекарства за алергии или настинки, седативи, успокоителни средства или лекарства за сън, лекарства за болкоуспокояващи или наркотици, баритурати или лекарства за пристъпи, мускулни релаксанти или анестетици, включително някои зъбни анестетици. Проверете при Вашия лекар, преди да приемете някое от горните, докато приемате това лекарство.

Скополамин трансдермално може да причини сухота в устата. За временно облекчение използвайте бонбони или гума без захар, разтопете късчета лед в устата си или използвайте заместител на слюнката. Ако обаче устата ви продължава да се чувства сухо повече от 2 седмици, консултирайте се с Вашия лекар или зъболекар. Продължителната сухота на устата може да увеличи шансовете за зъбно заболяване, включително разпад на зъбите, заболяване на венците и гъбични инфекции.