Предпазните мерки по силктуксимаб (интравенозен път)

Ако ще използвате това лекарство от дълго време, е много важно Вашият лекар да Ви проверява при редовни посещения за всякакви проблеми или нежелани реакции, които могат да бъдат причинени от това лекарство. Може да са необходими кръвни изследвания, за да се проверят нежеланите ефекти.

Уверете се, че Вашият лекар знае, ако сте бременна или планирате да забременеете. Трябва да използвате ефективна форма на контрол на раждаемостта, за да не забременявате по време на лечението и 3 месеца след последната доза от това лекарство.

Способността на организма Ви да се бори с инфекцията може да бъде намалена, докато използвате силктуксимаб. Много е важно да се обадите на Вашия лекар при първите признаци на всяка инфекция. Проверявайте незабавно Вашия лекар, ако имате някой от следните симптоми по време на приема на това лекарство: треска, студени тръпки, кашлица, грипоподобни симптоми или необичайна умора или слабост.

Докато се лекувате със силктуксимаб, не правете никакви имунизации (ваксини) без одобрението на лекаря. Живите вирусни ваксини не трябва да се прилагат с това лекарство или скоро след като го получите.

Това лекарство може да предизвика сериозна алергична реакция, наречена анафилаксия. Анафилаксията може да бъде животозастрашаваща и изисква незабавно медицинско обслужване. Кажете на лекаря си веднага, ако имате обрив, сърбеж, затруднено дишане, проблеми с гълтането или подуване на ръцете, лицето или устата, докато приемате това лекарство.

Силтуксимаб може да предизвика инфузионна реакция, докато го приемате или веднага след края на инфузията. Консултирайте се незабавно с Вашия лекар или медицинска сестра, ако имате болка в гърба, болка в гърдите или дискомфорт, бърз или неравен сърдечен ритъм, гадене или повръщане, затруднено дишане или зачервяване на лицето, шията, ръцете и горната част на гръдния кош.

Това лекарство може да увеличи риска от перфорация на стомашно-чревния тракт. Уведомете незабавно Вашия лекар, ако имате някой от следните симптоми: тежка коремна или стомашна болка или спазми, кървави, черни или тромави изпражнения или повръщане на материал, който прилича на кафе.

Не приемайте други лекарства, освен ако не са били обсъдени с Вашия лекар. Това включва лекарства с рецепта или без рецепта (лекарства без рецепта) и билкови или витаминни добавки.