Преглед на лечението с шизофрения

Установяването, че имате шизофрения, може да бъде страшно и трудно да се справите. Но вие можете да го лекувате.

Шизофренията може да бъде трудно забележима при тийнейджърите. Понякога може да е трудно да се види разликата между обикновената тийнейджърска настроение и признаците на по-тежко заболяване; Но има някои симптоми, които да внимавате, защото това може да ви помогне да решите дали трябва да се консултирате с Вашия лекар.

Лекарствата помагат на вашите симптоми. А консултирането и терапията ви помагат да промените начина, по който мислите за нещата и да се справите с болестта.

Ако лекарството и терапията не Ви помагат, Вашият лекар може да предложи електроконвулсивна терапия (ЕКГ). При тази процедура, Вашият лекар използва електричество, за да създаде кратък и лек припадък. Това може да промени мозъка ви и да помогне на вашите симптоми.

Намаляване или спиране на симптомите; Намалете броя на пристъпите; Разработване на личен план за възстановяването чрез задаване и постигане на цели за дома, работата и взаимоотношенията.

Ако се борите с алкохол, наркотици или тютюн или имате други психични проблеми, като например депресия, трябва да се справите и с тези проблеми.

Лечението може да продължи дълго време, а нуждата да следвате плана за възстановяване обикновено трае цял живот. Вашият план за лечение и възстановяване може да се промени, тъй като опитът Ви от шизофрения и животът ви се промени.

Повечето хора с шизофрения се квалифицират за здравни програми като Medicare или Medicaid. За да разберете дали отговаряте на условията, се консултирайте с местната агенция за здраве и благополучие.