Правилно приложение на римантадин (перорален път)

Дозирането

Пропусната доза

Говорете с Вашия лекар за възможността да получите грип, ако все още не сте имали такъв.

Това лекарство се приема най-добре преди експозицията или възможно най-скоро след експозицията на хора, които имат грип.

За да се предпазите от грип, продължете да приемате това лекарство за цялото време на лечението.

Ако вече имате грип, продължете да приемате това лекарство за цялото време на лечение, дори ако се почувствате по-добре след няколко дни. Това ще ви помогне напълно да изчистите инфекцията си. Ако престанете да приемате това лекарство прекалено рано, симптомите Ви може да се появят отново. Това лекарство трябва да се приема най-малко 5 до 7 дни.

Това лекарство действа най-добре, когато има постоянно количество в кръвта. За да запазите количеството постоянно, не пропускайте никакви дози. Също така, най-добре е дозите да се приемат равномерно на ден и нощ.

Разклащайте пероралната течност добре преди всяка употреба. Измерете лекарството със специално маркирана мерителна лъжичка или друго устройство, за да измерите точно всяка доза. Средната домакинска чаена лъжичка може да не поддържа необходимото количество течност.

съхранение

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, приемете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Устната течност се съхранява при стайна температура в продължение на 14 дни.