Пазете остатъците от благодарността си

Те казваха, че работниците от “Чикаго” използват “всичко, освен крясъка”. Ако използвате всичко, освен глупостта, трябва да запомните няколко важни правила, за да сте сигурни, че масата, пълна с хладка, вдишана храна, е безопасна за ядене по-късно.

2 часа. Съхранявайте остатъците в хладилника или замразявайте не повече от два часа след готвенето. Ако храната е излязла повече от два часа, я хвърли; 2 инча. Използвайте плитки контейнери, дълбоки около 2 инча, за да съхранявате храна. Това ще му позволи да се охлажда бързо и равномерно, като се разграждат досадни бактерии; 4 дни. Яжте остатъци в рамките на четири дни. Ваканционните храни, държани по-дълго от това, трябва да бъдат изхвърлени. Замразявайте всичко, което няма да бъде използвано в рамките на четири дни.

Уилям Сталиндинг, MS, RD, клиничен диетолог в Темпъл Университетска болница във Филаделфия, казва, че трябва да си спомня формулата “2-2-4”. Това означава

Също така е важно хладилникът да се държи на 34-40 градуса по всяко време. Не забравяйте, че при подготовката на празника вероятно сте го отворили много. Настройката може да се наложи да се снижи поне малко временно.

Също така е важно по време на подготвителното време, Stallings казва, да си миете често ръцете и да избягвате подготовката на сурово месо на пореста повърхност, като например дървена дъска за рязане, която може да поглъща замърсени сокове и да ги прехвърля в други храни.

Констанс Гаррет, директор по въпросите на храненето и семейството на потребителите в Университета на Калифорния в Сан Бернардино, казва, че пълнежът не се поддържа добре. Най-малкото, тя трябва да бъде извадена от кушетката, ако част от нея е поставена там. Докато е вътре, превръзката може да вкусва пуешкото месо – и да се ароматизира от нея – но може и да не се нагорещи достатъчно, за да бълбука вредните бактерии.

Тези дни много хора слагат лук и билки в пуешката и подготвят превръзката в отделен тиган като странично ястие.

Stallings казва, че е добре да готвите пълнежа вътре, макар че ако използвате термометър за месо и се уверете, че пълнежът достига 165 градуса по Фаренхайт.

Здравословни, вкусни рецепти от и списание “Хранене добре”.

Пиле, шоколад, салати, десерти, супа