Основи на грижата за кожата

Кожата ви отразява вашето здраве. Това е платното на вашето тяло и един от най-ценните му активи. За добра грижа за кожата започнете да развивате здравословни навици, които охраняват ценното ви притежание от външни (и вътрешни) сили. Това е единствената кожа, която някога ще получите, така че вашите ежедневни навици означават всичко. Ето някои основни съвети за грижа за кожата

Почистете и овлажнявайте кожата си ежедневно. Измийте лицето си два пъти дневно – веднъж сутрин и веднъж вечер преди лягане. След като почистите кожата си, следвайте с тонер и овлажнител. Тонерът ви помага да премахнете фините следи от масло, мръсотия и грим, които може да сте пропуснали при почистване. Овлажняване е необходимо дори за хора с мазна кожа. Купете овлажнител, който е най-подходящ за вашия вид кожа (суха, нормална или мазна).

Блокирайте слънцето. С течение на времето експозицията на ултравиолетовите (UV) лъчи от слънцето предизвиква много промени в кожата, включително бръчки, обезцветяване, лунички или възрастови петна, доброкачествени (неракови) растения, както и предракови или ракови нараствания като базалноклетъчен карцином , Плоскоклетъчен карцином и меланома. Всъщност, повечето ракови заболявания на кожата са свързани с експозицията на слънце. Ограничавайте времето си на слънце, особено между 10:00 и 14:00 часа, и винаги носете слънцезащитен крем с широк спектър на действие с физически блокер цинков оксид и слънцезащитен фактор (SPF) 30 или по-голям. Покрийте откритите зони с предпазно облекло, като риза с дълъг ръкав, панталони и шапка с широки периферия.

Потърсете професионална помощ за кожни проблеми. Кожата ви няма да бъде перфектна. Тя може да бъде суха или мазна, може да развие обриви и акне, сред много други проблеми. Обърнете внимание на проблема с професионален специалист по кожата, или козметичен естетик във вашия местен салон или дерматолог за по-тежки кожни проблеми.

Самостоятелен скрининг. През целия си живот трябва да обърнете внимание на всички части на кожата си. Запознайте се с него, така че ще забележите всички промени, които могат да се появят, като например различни бенки или кръпки, които могат да показват рак на кожата. Всеки път, когато имате въпрос или притеснение, уверете се, че посещавате Вашия лекар.

ИЗТОЧНИЦИ

Колеж по дерматология

Асоциация на кожата

FDA

Страхотен! Винаги има нови съвети, които могат да направят кожата Ви да изглежда по-добре.

Получете желаната от вас кожа с нашия личен оценител на кожата.

6 въпроса, за да намерите точното за вас.

Експерт избира за една равна, бронзова светлина.

Колко знаеш за слънцезащитни продукти?

Фондацията с SPF добавя защита, но достатъчно ли е?

Как слънцето уврежда косата и какво да прави, за да я защити.

Бръчки, слънчево изгаряне. От какво ви спестяваме?