Описанието на силденафил (орален път) и търговските наименования

Силденафил се използва за лечение на мъже, които имат еректилна дисфункция (наричана още сексуална импотентност). Силденафил принадлежи към група лекарства, наречени инхибитори на фосфодиестераза 5 (PDE5). Тези лекарства пречат на ензима, наречен фосфодиестеразен тип 5, да работи прекалено бързо. Пенисът е една от областите, в които този ензим работи.

Ерективната дисфункция е състояние, при което пенисът не се втвърдява и разширява, когато човек е сексуално развълнуван или когато не може да поддържа ерекция. Когато човек е сексуално стимулиран, нормалният му отговор е да увеличи притока на кръв към пениса си, за да предизвика ерекция. Чрез контролиране на ензима силденафилът помага да се поддържа ерекция след като пенисът се погали. Без физическо действие към пениса, като това, което се случва по време на сексуален контакт, силденафил няма да работи, за да предизвика ерекция.

Силденафил се използва и при мъже, и при жени за лечение на симптомите на белодробна артериална хипертония. Това е вид високо кръвно налягане, което се случва между сърцето и белите дробове. Когато се появи хипертония в белите дробове, сърцето трябва да работи по-усилено, за да изпомпва достатъчно кръв през белите дробове. Силденафил действа върху ензима PDE5 в белите дробове, за да отпусне кръвоносните съдове. Това ще увеличи кръвоснабдяването на белите дробове и ще намали натоварването на сърцето.

Това лекарство се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

Този продукт се предлага в следните дозови форми

Прах за суспензия;