Описанието на ропинирол (орален път) и търговските наименования

Ропинирол се използва самостоятелно или с други лекарства за лечение на болестта на Паркинсон.

Таблетките ропинирол също се използват за лечение на състояние, наречено Синдром на неспокойните крака (RLS). RLS е неврологично разстройство, което засяга усещането и движението в краката и кара краката да се чувстват неудобно. Това води до огромно чувство, че искате да преместите краката си, за да ги накарате да се чувстват комфортно.

Това лекарство се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

Този продукт се предлага в следните дозови форми

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Не са провеждани подходящи проучвания за връзката на възрастта с ефектите на ропинирол в педиатричната популация. Безопасността и ефикасността не са установени.

Таблетка, таблетка, удължено освобождаване

Съответните проучвания, проведени досега, не показват гериатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на ропинирол при пациенти в старческа възраст. Пациентите в старческа възраст обаче са по-склонни да имат чернодробни проблеми, свързани с възрастта, или да развият халюцинации (виждат, слушат или усещат несъществуващи), което може да наложи повишено внимание при пациенти, получаващи ропинирол.

алергии

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Педиатрична

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате това лекарство, особено важно е вашият медицински специалист да знае, ако приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Гериатрична

Използването на това лекарство с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Използването на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но използването на двете лекарства може да бъде най-доброто лечение за Вас. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

бременност

кърмене

Лекарствени взаимодействия

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Използването на това лекарство с някое от изброените по-долу може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но в някои случаи може да бъде неизбежно. Ако се използва заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да приемате това лекарство или да Ви даде специални указания относно употребата на храна, алкохол или тютюн.

Други взаимодействия

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Други медицински проблеми

Вземете това лекарство всеки ден точно както Ви е наредено от Вашия лекар, за да подобрите състоянието си колкото е възможно повече. Не вземайте повече или по-малко от него и не го приемайте повече или по-често, отколкото ви е заповядал лекар.

Дозирането

Това лекарство се предлага с листовка за пациента. Прочетете и следвайте инструкциите внимателно. Попитайте Вашия лекар, ако имате някакви въпроси.

Това лекарство може да се приема със или без храна или на празен или пълен стомах. Приемът на това лекарство с храна може да намали гаденето.

Поглъщайте таблетката с удължено освобождаване цяла. Не го разделяйте, не го смачквайте или не го дъвчете.

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, приемете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Важно е Вашият лекар да проверява напредъка ви при редовни посещения, за да позволи промени в дозата Ви и да провери за нежелани ефекти.

Не спирайте приема на това лекарство, без да се консултирате предварително с Вашия лекар. Вашият лекар може да поиска да намалите постепенно сумата, която приемате, преди да се спрете напълно.

Хората, приемащи ропинирол, съобщават за заспиване без предупреждение по време на ежедневните си дейности, включително шофиране, което понякога е довело до инциденти. Това може да се случи едва 1 година след приемането на лекарството. Уверете се, че знаете как реагирате на това лекарство, преди да шофирате, да работите с машини или да правите каквото и да било друго, което може да бъде опасно, ако не сте бдителни, добре координирани или сте способни да мислите или да видите добре.

Това лекарство ще добави към ефектите на алкохола и други депресанти на ЦНС (лекарства, които забавят нервната система, вероятно причиняват сънливост). Някои примери за депресанти на ЦНС са антихистамини или медикаменти за сенна хрема, други алергии или настинки, успокоителни или спонтанни лекарства, медикаменти за болкоуспокояващи или наркотици, лекарства за пристъпи или барбитурати, мускулни релаксанти или анестетици, включително някои зъбни анестетици. Проверете при Вашия лекар, преди да приемете някое от горните, докато приемате това лекарство.

Пропусната доза

Може да се появи замаяност, замайване или припадък, особено когато се изправите от легнало или седнало положение. Тези симптоми са по-вероятни, когато започнете приема на това лекарство или когато се увеличи дозата. Възможно е да помагате бавно. Ако имате този проблем, обърнете се към Вашия лекар.

съхранение

При някои пациенти могат да възникнат халюцинации. Това е по-често при пациенти в старческа възраст. Ако имате халюцинации, попитайте Вашия лекар.

Тъй като тютюнопушенето може да намали ефекта от лечението на това лекарство, най-добре е да се избегне пушенето, докато го използвате. Ако имате някакви въпроси, обърнете се към Вашия лекар.

Важно е вашият лекар редовно да проверява кожата си за меланом, ако имате болестта на Паркинсон.

Някои хора, които са използвали това лекарство, са имали необичайни промени в поведението си. Говорете с Вашия лекар, ако започнете да имате проблеми с хазарта или повишаване на сексуалното шофиране, докато използвате това лекарство.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Потърсете спешна помощ незабавно, ако възникне някой от следните симптоми на предозиране

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.