Нежелани реакции: проблеми с пикочния мехур и пикочния мехур

За проблеми с пикочния мехур и пикочния мехур, причинени от лечението на рака, пийте много вода. Посъветвайте се с Вашия лекар какви симптоми да повикате – например треска или болка, например.

Някои от леченията за рак, като изброените по-долу, могат да причинят проблеми с пикочния мехур и пикочния мехур

Говорете с Вашия лекар или медицинска сестра, за да научите какви симптоми може да получите и да попитате кои да се обадите. Някои промени в урината или пикочния мехур могат да бъдат нормални, като промени в цвета или миризмата на урината, причинени от някои видове химиотерапия. Вашият здравен екип ще определи какво причинява вашите симптоми и ще ви посъветва как да предприемете стъпки, за да се почувствате по-добре.

Дразнене на обвивката на пикочния мехур (радиационен цистит)

Инфекция на пикочните пътища (UTI)

При хората, лекувани за рак, УТИ може да се превърне в сериозно състояние, което се нуждае от незабавна медицинска помощ. Антибиотици ще се предписват, ако имате бактериална инфекция.

Симптоми, които могат да се появят след операцията

Ето някои стъпки, които може да ви бъдат препоръчани, за да се почувствате по-добре и да предотвратите проблеми

Подгответе се за посещението си, като направите списък с въпроси, които да зададете. Обмислете да добавите тези въпроси към списъка си

Разказвач Какво да направите, когато уринирате, причинено от лъчелечение.

Имате проблеми, когато уринирате? Слушайте решения от други хора, подложени на лъчева терапия. Също така, чуйте съвет от д-р Рос. След това говорете със собствения си лекар или медицинска сестра, за да научите повече.

Мигел Съвет номер 1: Пийте много течности всеки ден. Добре е урината ви да е чиста или бледожълта. Моят лекар казва, че ви казва, че получавате достатъчно течности. Повечето хора намират, че пият около 8 чаши течност на ден прави трик. Разбира се, проверете дали това е най-добрата сума за вас.

Кара Съвет номер 2: Водата е прекрасно, но може да искате повече цип в глътка. Харесва ми вода, но е трудно да се получи достатъчно вода всеки ден. Бях щастлив да науча, че Jell-O и супите също се считат за течности. За да добавите някакъв цип към това, което пия, имам вода с малко лимон и напоени сокове.

Rodney Съвет номер 3: Загубата на алкохола. Моят лекар ми каза, че вино, алкохол или дори бира може наистина да ми причини пикочния мехур. Така че сега ограничавам тези течности. Някои хора може да се наложи да останат далеч от вино, алкохол и бира, за да избегнат дразнене на пикочния мехур.

Моят лекар също ми каза да стоя далеч от кофеина в кафе, кола или чай. Могат да направят проблемите ми с пикочния мехур още по-лоши. Сега избирам кафе с кафе и вкусни билкови чайове.

Д-р Рос Здравейте, аз съм д-р Рос и току-що чухте 3 големи съвета, за да поддържате проблемите на пикочния мехур под контрол.

Мигел предлага, че пиенето на 6 до 8 чаши вода ще запази урината ви в бистър или бледо жълт цвят, който трябва да бъде. Той спомена, че първо се консултира с Вашия лекар, за да се увери, че това е най-добрата сума за Вас. Това е добра идея.

Кара предполага, че в допълнение към питейната вода, може да искате да опитате супи, Jell-O или напоени сокове, за да получите всичките си течности всеки ден.

И Родни каза да ограничи или да стои далеч от вино, алкохол и бира, тъй като тези течности могат да раздразнят пикочния мехур. Също така се опитва да се отдръпне от кофеина в кафе, кола и чай, което може да влоши проблемите с пикочния мехур. Всички добри съвети.

Искам да завърша с информация кога да се обадя на лекаря си, ако имате проблеми с пикочния мехур. Винаги се свържете с Вашия лекар, ако в урината Ви се появи червеникав цвят. Това може да означава кръв в урината.

Нека Вашият лекар знае дали чувствате изгаряне или спазми или ако имате някаква болка. Това може да са признаци на инфекция. Кажете на Вашия лекар, ако смятате, че трябва да уринирате веднага. И се обадете, ако смятате, че не можете да получите цялата урина, или ако урината изтича от пикочния мехур, когато кихате или кашляте.

Вашият здравен екип иска да работи с вас, за да ви помогне да се справите с нежеланите реакции на пикочния мехур. Затова говори с тях. Може да има лекарства или упражнения, които да помогнат при някои от тези проблеми. И добрата новина е, че повечето проблеми с пикочния мехур изчезват след лечението.