Недостиг на въздух в дълбочина

Апластична анемия възниква, когато костният ви мозък спира да произвежда достатъчно нови кръвни клетки. Това е сериозен проблем, но има лечения.

Астматична атака: разберете какви са симптомите и как да лекувате астма.

Синдромът на счупеното сърце, наричан още стресова кардиомиопатия, имитира сърдечен удар. Открийте как стресът може да задейства това озадачаващо състояние.

Хроничната бъбречна болест, често причинена от диабет или високо кръвно налягане, е постепенната загуба на бъбречна функция. Ранното откриване и лечението могат да ви помогнат.

Синдромът на Churg-Strauss е рядко заболяване, което се характеризира с възпаление на кръвоносни съдове, което засяга органите в тялото. Астмата е най-разпространеният признак.

Алергията на прах, а реакция на имунната система към “прах”, причинява инфекция от прах, причинява симптоми на сенна хрема и може да причини алергична астма.

Тютюневият дим причинява повечето случаи на емфизем. Въпреки че отказването от тютюнопушенето не може да повлияе на щетите, то може да помогне да се запази това сериозно белодробно заболяване.

Разширеното сърце често е признак на сериозно сърдечно състояние. Разберете причините и леченията за разширено сърце.

Хантавирусният пулмонарен синдром се инициира от вируса, носещ гризачи, който заразява тъканите на белите дробове, предизвиква грипоподобни симптоми, респираторни проблеми и дори смърт.

Сърдечните заболявания, които обикновено се смятат за блокади в артериите, които могат да причинят инфаркт, могат да описват всяко медицинско състояние, засягащо сърцето ви.

Сърцето сърцебиене се прескача, трептене или състезателни пулсации, които обикновено не са симптом на сериозен сърдечен проблем. Открийте причините и симптомите на това състояние.

Анемията на дефицит на желязо може да ви накара да почувствате, че сте изтощени от енергия. Това състояние е особено често при жените. Желязните добавки обикновено помагат.

Легионерската болест, тежка форма на пневмония, е причинена от бактерии, които могат да живеят във водата в климатични системи, душове и минерални извори.

Пролапса на митралната клапа възниква, когато клапата разделя две от камерите на сърцето ви. Разстройството обикновено не е сериозно и често не изисква хирургично лечение.

При миелофиброза здравият костен мозък се замества с тъкан от белег, което води до тежка анемия и умора.

Синдром на овариална хиперстимулация (ОХСС) – Обширният преглед обхваща симптомите, лечението на това усложнение при лечението на безплодие.

Pleurisy е болезнено възпаление на мембраните, които обграждат белите дробове. Причината може да бъде един от редица основни състояния.

Пневмонитът е общ термин за възпаление на белите дробове. Това може да причини затруднено дишане, често придружено от кашлица.

Полицитхемия вера е рядко кръвно разстройство, при което костният мозък на човек прекалява много кръвни клетки.

Белодробната фиброза е резултат от тъканта на белега, която се образува в белите дробове. Това повлиява способността ви да дишате и да получавате достатъчно кислород.

Ревматичната треска, възпалително заболяване, предизвикано от нелекувано или слабо обработено стрептокок в гърлото, може да причини трайно сърдечно увреждане.

Разберете за тази рядка причина за сърдечен удар при млади, здрави хора.

Тахикардия – бърз сърдечен ритъм, е причинена от аномалии в електрическите импулси на сърцето ви. Тахикардията може да причини сериозни усложнения, включително внезапен сърдечен арест.

Таласемията е наследено кръвно нарушение, характеризиращо се с по-малко хемоглобин и по-малко червени кръвни клетки, отколкото обикновено. Когато е необходимо, лечението включва кръвопреливане.

Повечето щитовидни възли – бучки в щитовидната жлеза – не причиняват проблеми. Но нодулите, които засягат гълтането, произвеждат излишък на тиреоиден хормон или са злокачествени, изискват лечение.

Липсата на някои витамини може да доведе до анемия с недостиг на витамин. Разберете кои витамини са свързани с това състояние.

Болестта на Von Willebrand е наследствено кървене, причинено от дефицит или увреждане на протеин, който е от съществено значение за съсирването на кръвта.

Анормален електрически път в сърцето причинява бързата сърдечна честота на синдрома на Улф-Паркинсон-Уайт.