Кожни проблеми и лечения: диагноза и тестове

Много кожни проблеми са временни и могат да бъдат лекувани с лекарства или просто с времето. Научете повече тук.

Студените рани – наричани още трески – са болезнена инфекция, причинена от вируса на херпес симплекс (HSV).

Плантарни брадавици и брадавици Палмър са често срещани, особено при децата. Тези брадавици са наречени там, където те се появяват на тялото. Племенни брадавици се появяват върху ръцете и плантарни брадавици на дъното на крака.

Научете за причините за загуба на коса, включително различни видове алопеция.

Единият блистер обикновено е резултат от триене или леко изгаряне, обикновено на ръцете или краката.

Обезцветяването може да се случи навсякъде в тялото ви, но бедрата, слабините, подмишниците и зърната са особено уязвими.

Корнините и мазолите могат да бъдат досадни, но тялото ви ги образува, за да защитят чувствителната кожа. Корни и мазоли често се бъркат един с друг.

Ето какво трябва да знаете за това как да запазите кожата си в безопасност и къде да намерите облекчение за слънчево изгаряне, ако престоявате в леглото си твърде дълго.

Понякога мъртвата кожа може да запуши космения фоликул. Това принуждава косата в нея да расте странично под кожата, вместо нагоре и навън.

Линиите на Muehrcke се появяват като двойни бели линии, които преминават през ноктите хоризонтално. Условието е кръстено на д-р Робърт Мюрке. Той първо описва състоянието в Британския медицински списание през 1956 г.

Гангрена е състояние, което се случва, когато телесната тъкан умира. Това се дължи на загуба на кръвоснабдяване поради основно заболяване, нараняване и / или инфекция. Пръстите, пръстите на краката и крайниците са най-често засегнати, но гангрена може да се появи и в тялото, увреждайки органите и мускулите.

Обривът показва ненормална промяна в цвета на кожата или текстурата. Обривите обикновено са причинени от възпаление на кожата, което може да има много причини.

При повечето хора ранните стадии на дерматит се характеризират с червена, суха и сърбяща кожа. По-сериозният дерматит може да доведе до кожни везни или мехури, които изливат течност.

Бебетата са малки, овални, кафяви насекоми, които живеят в кръвта на животни или хора. Възрастните буболечки имат плоски тела около размера на ябълково семе. След хранене обаче телата им набъбват и са червеникави.

Намирането на причината за сърбежа и лечението на всяко от основните кожни заболявания е първата стъпка в решаване на пруритуса.

Съществуват редица състояния на кожата, които причиняват появявания и изкривявания на повърхността или точно под кожата. Тази статия обхваща някои от най-често срещаните.

Уртикарията, известна също като кошерите, е избухване на подути, бледочервени удари или плаки (пръски) на кожата, които се появяват изведнъж – или в резултат на нежеланата реакция на тялото към определени алергени, или по неизвестни причини.

Алопецията е медицинският термин за балдините; Има различни видове алопеция, включително алопеция ареата.

Витилигото е състояние, при което върху кожата се развиват бели пластири. Всяко място в тялото може да бъде засегнато и повечето хора с витилиго имат бели петна в много области на тялото.

Разширените вени са големи, повдигнати, набъбнали кръвоносни съдове, които се обръщат и се обръщат. Те обикновено се развиват в краката и могат да се видят през кожата.

Интертриго е фантастично име за обрив, който се проявява между гънките на кожата. Това е много често срещан кожен обрив, който може да се прояви през целия живот.

Ушите и краста са силно заразни кожни състояния, които включват паразити, които живеят на или в кожата ви.

Отровен бръшлян, отровен дъб и отровен сумак са всички растения, които могат да причинят временни, дразнещи обриви, когато дойдат в контакт с кожата ви. Този обрив е форма на алергичен контактен дерматит.

Натъртването е често срещано увреждане на кожата, което води до обезцветяване на кожата. Кръвта от увредени кръвни клетки дълбоко под кожата се събира близо до повърхността на кожата, което води до това, което ние мислим като черно-синя марка.

Много хора често наричат ​​всяка малка, безболезнена бучка под кожата “мастните кисти”. Но тези са най-често епидермоидни кисти.