Грижи за кожата, лечение, профилактика

Ако сте ентусиаст в упражненията или ако сте с наднормено тегло, вероятно сте изпитали кожни трептения, досадния и често болезнен резултат от триене на кожата срещу кожата или дрехите. Обезцветяването може да се случи навсякъде в тялото ви, но бедрата, слабините, подмишниците и зърната са особено уязвими.

Има редица начини за предотвратяване на изтръпване на кожата, така че не позволявайте да ви забавя.

За да предотвратите износване на кожата, трябва да намалите количеството триене на кожата си. Ето няколко начина да направите това

Останете сухи. Мократа кожа може да влоши треперенето. Преди да излезете навън, нанесете талк и алуминиеви прахове в зони, които са най-потни. Праховете могат да помогнат за извличането на влагата от кожата. Не оставайте в мокри или изпотени дрехи.

Смажете. Нанесете вазелин или подобен продукт върху горещи точки. Смазочните материали могат да намалят триенето на кожата. Нефтеното желе е евтино и широко достъпно, няколко вида лубриканти са на разположение на гишето. Може да се наложи да опитате няколко, преди да намерите този, който работи най-добре за вас. За да намалите износването на зърната, може да поставите вазелин, петна или лента върху зърната, за да намалите триенето.

Облечи се прави. Когато се упражнявате, носете подходящо монтиращи се, влагоустойчиви дрехи, като тези, направени със синтетични влакна. Не тренирайте с памук. Компресионните шорти, като тези, носени от велосипедистите, могат да помогнат за намаляване на износването на бедрата. Също така, по-малко е повече, когато става дума за обличане за упражнения. Ако е топло навън, помислете за бягане без риза, ако сте мъж и само в юрган, ако сте жена. И накрая, изберете дрехи за упражнения и сутиени, които имат гладки шевове, за да се избегне триене.

Почистването на кожата трябва да се лекува, така че не го пренебрегвайте. Нежно почиствайте опушената зона с вода и я изсушете добре. След почистване на района, нанесете вещество като вазелин. Ако районът е много болезнен, подут, кървене или счупен, вашият доставчик на здравни услуги може да препоръча медикаментозен мехлем.

Дайте на кожата си известно време, за да се излекува от изнервянето, преди да бъде отново активен. Продължаването на триенето само ще влоши и може да доведе до инфекция. Ако кожата ви не се е подобрила, след като сте направили тези мерки за самоподдържане, направете среща, за да се консултирате с Вашия лекар. Може да се нуждаете от антибиотичен мехлем, ако зоната се зарази.

ИЗТОЧНИЦИ

Mailler-Savage, Е. и Адамс, Б. Журнал на Академията по дерматология, 2014 г.

Колеж по спортна медицина: “Горещи дрехи за безопасно упражнение”.

Брайън Адамс, доктор на дерматологията и директор на Клиниката по дерматология, Университета на Синсинати, Медицински колеж; Началник на дерматологията, медицински център за ветерани в Синсинати.

Увеличете максимално вашата рутинна грижа за кожата, за да изглеждате по-млади сега.

Изглеждайте добре във всеки фотограф; Как да се грижим за сухи, червени ски; Изненадващи начини за намаляване на бръчките; Забравете чантите под очите си