Ваксина срещу рубеола вирус, описание на жива (подкожна) и търговски марки

Живата ваксина срещу вируса на рубеола е активен имунизиращ агент, използван за предотвратяване на инфекцията с вируса на рубеола. Тя действа, като кара тялото ви да произвежда собствена защита (антитела) срещу вирусната инфекция.

Рубелла (известна също като германски морбили) е сериозна инфекция, която причинява спонтанен аборт, мъртво раждане или раждаемост при неродени бебета, когато бременните жени получат заболяването. Докато имунизирането срещу рубеола се препоръчва за всички, то е особено важно за жените в детеродна възраст.

Имунизацията срещу рубеола е важна и за служителите в медицинските заведения, юношите и възрастните мъже, лицата, пътуващи извън САЩ, и всички деца на 12-месечна възраст и по-големи, включително деца на училищна възраст.

Имунизацията срещу рубеола не се препоръчва за кърмачета на възраст под 12 месеца, тъй като антителата, получени от майките им преди раждането, могат да повлияят на ефективността на ваксината. Децата, имунизирани срещу рубеола преди 12-месечна възраст, трябва да бъдат отново имунизирани.

Може да се считате за имунизиран срещу рубеола само ако сте получили ваксина срещу рубеола на или след първия си рожден ден и имате медицинска документация, за да го докажете, или ако сте имали кръвен тест, показващ имунитет към рубеола. Миналата история на инфекция с рубеола не доказва имунитет, защото признаците на инфекция с рубеола не са достатъчно надеждни, за да са сигурни, че сте имали заболяването.

Прах за разтвор; Инжекционен разтвор

Тъй като ваксинацията с ваксина против рубеола не може да осигури защита за всички, може да поискате от Вашия лекар да провери имунитета Ви срещу вируса на рубеола 6 до 8 седмици след ваксинацията. Това може да е особено важно, ако сте жена в детеродна възраст, която вероятно ще забременее в бъдеще.

Тази ваксина трябва да се прилага само от или под наблюдението на Вашия лекар или друг медицински специалист.

Този продукт се предлага в следните дозови форми